Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Øget DR produktion uden for hovedstaden
Onsdag 20. juli 2005
Af Karsten Jensen
 
Når danskerne tænder for deres radio på en DR-kanal, er det i stigende grad udsendelser fra DRs ni distrikter, der strømmer dem i ørerne.
DRs distrikter leverer nemlig stadig flere landsdækkende programmer til DR Radio, og det sker inden for stort set alle genrer: musikjournalistiske programmer, børneudsendelser, samfundsprogrammer, nyheder eller temasøndage til P2 - blot for at nævne nogle få eksempler.

En opgørelse fra DR viser, at DRs distrikter leverede 5.450 sendetimer til DR Radios landsprogram sidste år. Det var 58 procent flere timer end året før, hvor DR Bornholm, DR Regionalen, DR København, DR Fyn, DR Syd, DR Østjylland, DR Kanal 94, DR Nordjylland og DR Midt og Vest præsterede 3.443 landsdækkende sendetimer. Derudover leverer distrikterne også billeder til DR TV i en række sammenhænge, typisk i forbindelse med nyhedsudsendelser.

I samme tidsrum har distrikterne også øget sendingerne på P4, hvor de bidrog med knap 26.600 timer i 2004 mod godt 23.936 i 2003.

"DR har i flere år haft en plan om, at mere skal produceres i distrikterne, da vi gerne vil være hele Danmarks DR og binde landet sammen. Hvert DR-distrikt skal spejle sit område, men også spejle landsdelen til resten af landet, og det glæder mig, at stadig flere programmer bliver produceret i distrikterne," siger DRs konstituerede generaldirektør Lars Vesterløkke.

Han tilføjer, at distrikterne gør det muligt, at DR kan dække hele Danmark tæt, og understreger, at det er vigtigt for DR som licensbetalt institution at være for alle danskere.

DR har som mål, at andelen af egenproducerede sendetimer uden for hovedstadsområdet mindst skal være 15 procent. Men med den seneste udvikling er tallet for DR Radio steget fra 15.3 procent i 2003 til 17.7 procent sidste år.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -