Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny medieaftale svækker DR
Onsdag 26. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den ny medieaftale for 2011-2014 vil medføre besparelser og vil ifølge DRs ledelse påvirke omfanget og kvaliteten af de medietilbud, som DR kan tilbyde danskerne.
Den nye smalle medieaftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er, ifølge DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen, problematisk på flere områder.

"Jeg havde gerne set et nyt bredt politisk forlig om DR. For det er vigtigt, at landets store public service-medieinstitution styres på det bredest mulige demokratiske grundlag," siger han, og fortsætter: "Med hensyn til forligets indhold, så beklager jeg, at DR mister en radiokanal, der er en demokratisk succes. Og jeg beklager naturligvis også, at der nu foretages en vis økonomisk beskæring af DR. Dette vil uundgåeligt have konsekvenser for indholdet."

Medieaftalen indbefatter bl.a., at DR må lukke den klassiske radiokanal P2, som i stedet fremover skal drives af en privat udbyder, som et alternativ til radioens P1. Med retten til at drive den kommende kanal følger samtidig 100 mio. licenskroner, hvoraf de 50 mio. kr. hentes fra DR.

Og netop tabet af P2 er et af de elementer i medieaftalen, som bekymrer generaldirektør Kenneth Plummer:

"P2 spiller en vigtig rolle for kulturen og den klassiske musik. Det er blandt andet her, vi transmitterer vores mange klassiske koncerter fra det nye koncerthus, og her vi debatterer kulturen og kulturlivet. Som det ser ud nu, vil den klassiske musik miste sin hjemmebane, og jeg har svært ved at se, at det kan ske, uden det går ud over kvaliteten," siger Kenneth Plummer.

Af medieaftalen fremgår det også, at DR skal udlægge en større del af sin produktion til private producenter - både på tv og radio.

DR skal i 2010 udlægge programproduktion for 150 mio. kr., men dette beløb sættes i vejret som følge af det nye forlig. Udlægningen skal stige over en årrække, således at DR i 2014 skal udlægge produktion for 250 millioner kroner årligt til kommercielle samarbejdspartnere.

Dette vil - ifølge generaldirektøren - resultere i stillingsnedlæggelser og øgede omkostninger til dobbeltdrift.

"Vi anerkender generelt relevansen og værdien af samarbejdet med eksterne producenter. Og vi udlægger i dag produktion for et trecifret millionbeløb. Men det er min klare holdning, at udlægning bør ske, der hvor der giver mening – og kun dér. Jeg mener, vi skal værne om licenskronerne, og de bør kun bruges, der hvor vi får mest muligt dansk public service-indhold for pengene," siger Kenneth Plummer.

I DRs ledelse vil man nu kigge nærmere på medieaftalens økonomiske konsekvenser og se på, hvordan man kan føre aftalens elementer ud i livet inden for de rammer, som politikerne har udstukket.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -