Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Udsigt til meget borgerligt medieforlig
Onsdag 5. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det kommende medieforlig tegner til at blive alt for borgerligt, mener Enhedslistens medieordfører Per Clausen, der i dag har forladt forhandlingerne. Han peger på, at det nye medieforlig vil stille offentligt radio og tv dårligere end i dag.
"Der tegner sig et billede af, at slutresultatet bliver, at der går frygteligt mange penge til et privat alternativt til DR. Det koster en masse penge at opbygge en radiokanal i stedet for bare at bruge pengene på mere kvalitetsradio i DR," siger Per Clausen til Journalisten.dk.

"Jeg opfatter det som et ideologisk udspil. Regeringen vil have brudt DRs monopol, og det kan ikke gøres gennem kommerciel radio. Så er den eneste løsning at lave et statsstøttet alternativ, der ikke kan undgå at have konsekvenser for de andre aktører, der modtager mediestøtte," fortsætter Per Clausen.

Skal der bruges ekstra penge, så mener han, at man vil kunne skabe mere mangfoldighed ved at bruge flere penge på lokal tv og lokal radio.

Per Clausen fortæller videre, at regeringen i forhandlingerne om det nye medieforlig lagde meget vægt på, at der SKAL ske en kraftig øgning af udbud af DRs aktiviteter.

Et andet problem er, at der ikke er lagt op til en reform af mediestøtten. I hvert fald ikke nu - men antageligt først til efteråret, og iflg. Per Clausen er der ikke vilje til den gennemgribende ændring, der er behov for.

Mediestøtten er blevet behandlet i et fire år langt kommissionsarbejde og konklusionen her var, at det var nødvendigt at reformere mediestøtten, hvis den skulle fremtidssikres. Men det kommer altså iflg. Per Clausen ikke til at ske i denne omgang. Et forhold der også er blevet skarp kritiseret af medieprofessor Anker Brink Lund.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -