Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Fogforbud mod Sky Radios brug af "P5" kan koste DR tocifret millionbeløb
Lørdag 15. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sky Radio efterlever i første omgang Københavns Fogedsrets afgørelse og fjerner P5 fra radioens markedsføring. Masser af reklamemateriale må kasseres, tv-reklamer laves om og billboards må rettes til. Et lille dannebrog klæbes ind, hvor der nu er et "P" i "P5" på billboards og busreklamer. På mandag vil Sky Radio tage stilling til, om afgørelsen skal kæres. Sker det, er der udsigt til en langvarig retssag, der i værste fald - for DR - kan ende med, at DR kommer til at betale et tocifret millionbeløb til Sky Radio. Sky Radio har krævet en garantistillelse fra DR på mindst 20 mio. kr., men det afviste retten, da DR som en offentlig institution sagtens vil kunne betale et beløb i den størrelsesorden.
Det er en meget bekostelig affære for Sky Radio, at ændre hele markedsføringskampagnen. Udover ændring af billboards og busreklamer, er det også nødvendigt at genindspille et tv-reklamespot, som man ellers havde fået produceret med Steen Bostrup i Sky News studierne i London. Trækker en retssag ud vil Sky Radio - hvis Sky vinder denne - uden tvivl også forsøge at gøre gældende, at radioen har mistet reklameomsætning, fordi man uretmæssigt er blevet forhindret i at anvende navnet 'Sky Radio P5'.

Adm. direktør for Sky Radio, Kasper Krüger, fortæller til radionyt.com, at Sky Radio i fogedretten stillede krav om en minimumsgaranti på 20 mio. kr. Det blev imidlertid afvist af retten, da DR - som en offentlig institution - sagtens kan betale.

Radiodirektør Leif Lønsmann frygter ikke, at Sky Radio vil kunne vinde en retssag om spørgsmålet. Han siger til radionyt.com, at dommen i Fogedretten var ret klar. "Skys krav blev afvist, da DR havde dokumenteret sine rettigheder", siger Lønsmann.

For DR og Leif Lønsmann handler det om at beskytte "P"- betegnelsen som værende identisk med DRs radiokanaler. Lønsmann siger: ""P"-betegnelsen er identisk med DRs radiokanaler, efter kun at have været anvendt sådan gennem flere årtier".

"Men tror du i fuld alvor, at nogle lyttere ville kunne forveksle DR og ”Sky Radio P5”"?

"Ja! Og det mener fogedretten også. Noget man hører i radioen og som præsenteres med "P" og et tal forbinder mange radiolyttere med DR", fastslår Leif Lønsmann overfor radionyt.com, og siger, at han ikke er bekendt med, om betegnelsen for den private "P4" kanal i Norge har givet anledning til forvekslinger med NRK kanalerne.

Fogedsagen betyder, at noget af Sky Radios outdoor materiale bliver forsinket, men det meste er klar, siger Kasper Krüger.

På jingle-siden har man måttet finde nogle af de første jingler frem tilbage fra Sky Radios debut på det danske marked som kabelstation i 1998. "Men vi sender både nogle af de gamle og nogle af de nye jingler", oplyser Krüger og pointerer, at man råder over 150 forskellige jingler i arkivet.

Men alle jingler, hvor "P5" indgår - er blevet placeret bagerst i arkivet. I hvert fald indtil videre.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -