Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Aviser vil have kontrol over lokalt annoncemarked
Tirsdag 18. februar 2003
Af Karsten Jensen
 
De Bergske Blade er på vej ind i radiobranchen. Selskabet ligger i forhandlinger om at købe NVR og har lagt billet ind på en ny radiosendetilladelse i Ringkøbing. Dermed tilslutter De Bergske Blade sig til den række af aviser, der er gået ind i radiobranchen - bl.a. og ikke mindst Nordjyske Stiftstidende, JydskeVestkysten, Fyens Stiftstidende og Sjællandske Dagblade. Avisbranchen er trængt og vil ind på radiomarkedet, der er i vækst.
Nordjyske Stiftstidende var en af de første avisgrupper, der gik ind på radiomarkedet med fuld styrke - og som stadig hænger ved i dag - på trods af store underskud på radiodriften. Nordjyske ejer udover ANR-stationerne også Radio Viborg - og sammen med Herning Folkeblad driver de Midtjylland Hit FM og Midtjylland Guld FM i Herning.

Jyske-Vestkysten har opnået kontrol over Radio Skala i Kolding og er på vej ind i flere lokale markeder i avisens dækningsområde. Fyens Stiftstidende har købt sig ind i Radio 3 på Fyn. Sjællandske Dagblade har købt SLR i Slagelse og Radio Næstved. For blot at nævne nogle aktuelle eksempler.

”Formålet er at forblive dominerende i lokalområdet", siger medieforsker Anker Brink Lund fra Syddansk Universitet. "Tidligere har dagbladene opkøbt områdets distriktsaviser, nu er turen kommet til radiostationerne. Aviserne lever af annoncer og ved at kontrollere et lokalt reklamemarked står lokalaviserne stærkere i konkurrencen”, forklarer han til DR Radio Midt og Vest i dag.

I USA har mediekoncerner længe udnyttet den synergieffekt, der er i at kontrollere flere medier. Amerikanske aviser og radioer var også hurtig til midt i 90’erne at hoppe på internettet med store internetportaler, hvor man for alvor kunne servicere selv meget små lokale markeder med annoncer og betalte servicemeddelelser.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -