Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sidste udkald for kommerciel radio
Onsdag 1. april 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er sidste udkald, hvis Danmark nogensinde skal have et kommercielt radiomarked. Hvis der ikke sker noget meget snart, risikerer den danske stat i form af DR reelt at være den eneste landsdækkende radioudbyder i Danmark, skriver Jyllands-Posten i dag. Kulturminister Carina Christensen lover svar inden for tre måneder, men vil ikke love at hun overholder den ellers indgåede aftale om en replanlægning af FM-båndet.
Situationen for kommerciel radio i Danmark er meget alvorlig. For nyligt afskedigede SBS Radio halvdelen af medarbejderstaben, og Radio 100FM var meget tæt på helt at lukke, da man sidste år skulle betale koncessionsafgift, og Radio 100FM-chef Jim Receveur lægger fortsat ikke skjul på, at hvis man ikke snart får en positiv udmelding fra politisk hold, så bliver man nødt til at lukke.

Men trods utallige løfter fra politikere og ministre om at forbedre forholdene for kommerciel radio og skaffe plads til flere kanaler, så er fakta, at situatinen er helt uændret.

Og der er fortsat ikke noget at hente hos landets kulkturminister, der nu hedder Carina Christensen og som - ligesome forgængeren Brian Mikkelsen - er konservativ. Til Jyllands-Posten siger ministeren, at hun er "dybt bekymret over situationen' og at hun vil "bestræde sig på at give den kommercielle radiobranche nyt liv."

Selv om medieforligskredsen har besluttet, at der skal gennemføres en replanlægning af FM-båndet vil ministeren ikke "lægge sig fast på," om at hun vil overholde denne aftale.

DR forsøger fortsat ihærdigt at forhindre den store replanlægning af FM-båndet, der vil betyde at landsækkende kommerciel radio vil kunne få lige så gode - eller bedre - sendeforhold end DR. I dag råder DR over fire fuldt landsdækkende FM-kanaler, mens det kommercielle marked råder over to FM-kanaler med hhv. omkring 80 og 40 pct. dækning. DR mener, at der i stedet skal satses DAB. Samtidigt med at DR beholder sine fire fuldt dækkende FM-kanaler.

Mediedirektør for DR, Lars Grarup, siger til Jyllands-Posten, at det ikke giver mening at investere et trecifret millionbeløb i en stor replanlægning på FM-nettet, når udviklingen går i den digitale retning med DAB.

Han foreslår i stedet at bruge pengene på DAB og så en mindre replanlægning, der giver de to kommercielle landsdækkende kanaler (Nova FM og Radio 100FM fuld dækning.

Adm. direktør for Radio 100FM har helt andre krav. Han mener, at kommerciel radio skal ligestilles med DR. Hvis DR har tre fuldt ud landsdækkende radiokanaler, så bør kommerciel radio også have tre fuldt dækkende kanaler. Og hvis der skal være fire DR-kanaler, skal der være plads til fire kommercielle.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -