Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR chef: ”Dansk musik er noget lort”
Mandag 11. juni 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Lasse Helner kunne forleden i Ekstra Bladet berette om et møde mellem musikernes brancheorganisation, DJBFA, og radioledelsen, hvor DR Radios musikchef Eik Frederiksen havde gjort sig bemærket ved bramfrit at karakterisere dansk musik som noget lort. Og i øvrigt mente han ikke, at DR skal være socialkontor for afdankede danske komponister og musikere. I går fortsatte Berlingske Tidende temaet, og Peter A.G. Nielsen kaldte P3s holdning for kynisk og menneskefjendsk. Men med P4s nye aftenradio er der håb forude for veteranerne i dansk rock- og popmusik.
Der er håb forude for de gamle og halvgamle i dansk rock- og popmusik, der på det seneste har udtrykt bekymring for udviklingen på P3, som de føler, de bliver holdt ude af til fordel for en musik, der udelukkende henvender sig til yngre lyttere.

Når P4s nye aftenradio fra den 1. september bliver landsdækkende, vil man her i høj grad kunne høre folkekære danske rockgrupper og solister som Gnags, Kim Larsen, Hanne Boel og Anne Linnet, Sanne og Lis Sørensen, siger programchef Jesper Grunwald fra DR Radios chefredaktion til Ekstra Bladet. ”Derimod skal P3 forbeholdes unge lyttere, og så er man selvfølgelig nødt til at spille musik, de unge gider at høre på”, fastslår han.

”Når udbuddet af kanaler vokser, så må man også acceptere, at der bliver behov for at målrette sig efter et bestemt publikum, og så kan man ikke forlange af en kanal, at selv om den var ung for os for 30 år siden, skal den også være det i dag”, siger Grunwald.

”Det er en misforståelse, at P4 er en slags afsides kanal, som ingen lytter til. Sandheden er, at det ubetinget er kanalen med de højeste lyttertal. Og det bliver endnu tydeligere, når den bliver en landsdækkende døgnkanal. Sådan er det gået i Sverige, og sådan bliver det også her”, udtaler Jesper Grunwald videre til Ekstra Bladet.

Omtalen i Berlingske Tidende søndag af P3 var overordentlig bastant. Historien blev lanceret som den vigtigste forsideartikel og fulgt op af større artikel inde i avisen.

Udover de synspunkter Peter A. G. Nielsen fra Gnags fremkom med, og som tidligere er omtalt i radionyt.com, udtalte Hanne Boel og producer Kim
Hyttel sig også til avisen.

Hyttel, der bl.a. var mand for Johnny Madsens store gennembrud i 1988, siger, at ”der er en mærkbar forringet opmærksomhed på populærkultur fra DR, og tilsyneladende er det ikke synderligt vigtigt for dem at holde fast i en dansksproget musikkultur”.

”Selv om jeg har rundet de 40 og ikke længere er ung i branchen, føler jeg da stadig, at jeg er på vej mod min bedste plade. Men i P3 sammenhæng er den slags underordnet, når man ikke længere tilhører den målgruppe, de nu har besluttet sig for at lave radio for”, konstaterer Hanne Boel.

Pudsigt nok har Hanne Boel oplevet, hvordan hun på sine to seneste udgivelser har fået støt stigende anmeldersucces, mens salgstallene er raslet ned. Og i den sammenhæng spiller det også ind, at DR har valgt andre af tidens hotte navne i kampen om at hente nogle af de forfløjne lyttere tilbage fra de store lokalradioer, skriver Berlingske.

Musikchef Eik Frederiksen afviser, at P3 skulle være særligt forpligtiget overfor koryfæerne. Men han siger, at P3 er en meget væsentlig bærer af rytmisk musik i Danmark. Han peger på at P3 har skubbet til en lang række nye danske navne.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -