Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nævn tilfredse med nyheder på Sky Radio
Onsdag 11. august 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio- og tv-nævnet har på sit møde den 11. august drøftet Sky Radios opfyldelse af programtilladelsens vilkår om mindst én times daglige nyhedsmagasiner, og nævnet vurderer, at Sky Radio lever op til programtilladelsens krav om, at magasinprogrammerne skal være nyhedsmagasiner. Kravet om en 1 times dagligt nyhedsmagasin er dog ikke opfyldt, idet ikke alle programmerne udfylder en fuld time. Det får dog ikke konsekvenser for Sky Radio.
Nævnet har lyttet til optagelser af magasinprogrammerne i perioden 1. – 8. august på Sky Radio, og udtrykker på den baggrund tilfredshed med, at Sky Radios nyhedsmagasiner for den indsendte periode nu lever op til programtilladelsens krav om, at magasinprogrammerne skal være nyhedsmagasiner.

Det er Nævnets opfattelse, at Sky Radio med det nye format af magasinprogrammerne 'Ekko', 'Fokus', 'Panorama' og 'Tæt På' p.t. lever op til tilladelsens krav om daglige nyhedsmagasiner.

"Magasinerne har en god bredde i emnevalget, og de enkelte emner behandles på en måde, så der normalt kommer flere synsvinkler eller flere tilgange til emnerne frem", hedder det i en pressemeddelelse fra Nævnet.

Kravet om en 1 times dagligt nyhedsmagasin er dog ikke opfyldt, idet ikke alle programmerne udfylder en fuld time.

Det får dog ikke konsekvenser, idet Sky Radio kan beholde sin sendetilladelse. "De er meget tæt på at opfylde sendetilladelsen i fuldt omfang. Jeg betragter det der er tilbage som rene formaliteter", siger direktør for Kulturministeriets mediesekretariat Erik Nordahl Svendsen til Ekstra Bladet.

Med hensyn til programmet 'Romantica' mener Nævnet, at emnevalget fortsat er for snævert til at kunne medregnes som et nyhedsmagasin, selv om Nævnet sporer en tendens til, at Sky Radio forsøger at udbrede emnekredsen. "Der er stadig meget fokus på sex og samliv og forhold, der relaterer sig forholdsvis tæt til disse emner. Formen af programmerne betyder, at musik stadig har en relativ fremtrædende rolle i programmerne", hedder det til slut i pressemeddelelsen fra Radio- og Tv-Nævnet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -