Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


De Bergske på vej med radio til Ringkøbing
Tirsdag 18. februar 2003
Af Karsten Jensen
 
Radio Ringkøbing ventes nu at få konkurrence efter at De Bergske Blade netop har indsendt en ansøgning om sendetilladelse på den ledige frekvens 107.9 MHz i Ringkøbing Kommune. På Ringkøbing Lokalradio er man ikke begejstret for den øgede konkurrence.
Administrerende direktør for De Bergske Blade, Per B. Jørgensen, oplyser at det er planen - på længere sigt - at opnå en sendestruktur på radioområdet, der svarer til bladstrukturen. Det vil sige, at De Bergske vil have radiostationer i hele dækningsområdet for udgivelsesområdet for De Bergskes aviser.

Den kommende radiostation i Ringkøbing skal indeholde lokale nyheder, som De Bergske Blade selv skal stå for, mens resten af fladen formentlig skal leveres af ANR, skriver Dagbladet Skjern-Tarm i lørdags. Per B. Jørgensen fortæller til radionyt.com, at der endnu ikke er truffet nogen afgørelser om samarbejdspartnere.

Nævnsformanden i Ringkøbing Kommune, Helmar Sørensen er glad for den nye ansøgning, der behandles på nævnsmøde den 11. marts.

Peter Haue fra Ringkøbing Lokalradio (der består af sendetilladelserne Ringkøbing Lokalradio, Serviceradioen og Weekendradioen) udtaler i lørdagens udgave af Skjern-Tarm Dagblad, at han frygter den nye station kan blive døden for Radio Ringkøbing, hvis den formår at flytte for mange lyttere væk fra Radio Ringkøbing. Ringkøbing Lokalradio har i forvejen stor konkurrence fra Radio Klitholm i Hvide Sande, der har godt fat i ringkøbingenserne.

”Hvis vores lokale opbakning forsvinder, vil jeg ikke udelukke at Radio Ringkøbing må lukke. Men det afhænger af, hvilken form for konkurrence, der bliver tale om”, siger Haue til avisen og fortsætter:

”Men så længe vi ikke kender målgruppen for den nye station, forholder vi os afventende. Vi kan ikke vide, hvad fremtiden bringer”. Peter Haue langer i avisen ud efter politikerne på Christiansborg og siger, at han ikke tror at politikerne selv er klar over, hvor de vil hen med den nye medielovgivning.

Til radionyt.com udtaler administrerende direktør for De Bergske Blade, Per B. Jørgensen, at stationen vil tage udgangspunkt i det voksne publikum - så længe der er tale om en "énfrekvens-station", men at man sigter på at lave en radiomodel, der kan dække hele dækningsområdet for De Bergske Blades printmedia med henblik på udnyttelse af annoncesamarbejde, men også nyhedsdækning på lokalområdet. Per B. Jørgensen oplyser, at man holder sig orienteret om andre mulige sendetilladelser, men understreger, at man ikke har andre ansøgninger liggende i de områder, hvor der er ledige frekvenser.

Hvis De Bergske Blade får tildelt sendetilladelse på 107.9 MHz i Ringkøbing den 11. marts er det uvist hvornår stationen går i luften. ”Den oplysning holder vi for os selv”, slutter Per B. Jørgensen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -