Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


MTG danner dansk radioselskab
Onsdag 12. marts 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Modern Times Group (MTG), der i Danmark mest er kendt som selskabet bag TV3 - men som også driver flere radiostationer udenfor Danmark - har nu iflg. dagbladet Børsen dannet et nyt selskab, der hedder 'Radio Classic'. MTG har tidligere sendt radio i Danmark under navnet 'Classic Radio', men på trods af en fremragende dækning i hele HT-området og på trods af stærkt stigende lyttertal blev denne station pludselig lukkket i januar 1996. Efterfølgende var MTG blandt byderne på P4 og forsøgte - uden held - at entrere på det danske lokalradiomarked - bl.a. på Fyn.
Børsen skriver at MTG er gået i gang med forberedelser til at deltage i den forestående auktion på radiokanalerne P5 og P6. Direktør for det nye selskab, Jørgen Madsen - der også er adm. direktør for MTG Danmark - er ikke videre meddelsom overfor avisen. Han siger blot at man "regner og vurderer".

Jørgen Madsen vil heller ikke oplyse noget om eventuelle konsortiepartnere. Da MTG sidste gang bød på en landsdækkende radiokanal i Danmark - FM4 nettet - skete det i en højst overraskende samarbejde med A-pressen og Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

MTG betegner sig selv på koncernens hjemmeside som den største kommercielle radiooperatør i Nordeuropa. Man er bl.a. medejer af P4 i Norge og driver i Sverige bl.a. Rix FM og Power Hit Radio.

MTGs radiobaggrund i Danmark er mere tvivlsom. På trods af meget vanskelige arbejdsbetingelser lykkedes det i 1994-1995 at etablere et net af lokale radiostationer i hele HT området med en fin dækning - bl.a. fra 104.9 i Brøndby. Stationen hed Classic Radio og der blev sendt populær klassisk musik på alle frekvenser. Lyttertallene var i starten beskedne, men efter nogen tid i æteren lykkedes det at få meget pæne lyttertal.

Imidlertid blev hele projektet opgivet i januar 1996 - uden nærmere forklaring - efter ordre fra hovedkontoret i Stockhokm. De danske medarbejdere var både overraskede og rystede over fremgangsmåden.

MTG har efterfølgende forsøgt at komme ind på lokalradiomarkedet i Danmark - bl.a. mindst to steder i Jylland og på Fyn. Men alle steder uden held og iflg. forlydender i branchen uden den helt store form for professionalisme.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -