Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kenneth Plummers succeskriterium
Mandag 15. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Bestyrelsesformand for DR, Mogens Munk Rasmussen, siger til Søndagsavisen om DRs nye generaldirektør Kenneth Plummer's (billedet) succeskriterium: "Han skal sørge for, at DR er konkurrencedygtig i forhold til andre mediehuse. Samtidig bliver det hans opgave, at sikre den fornødne ro i forbindelse med udflytningen til det nye mediehus i Ørestaden til næste år. Og så skal han udvikle DR ledelsesmæssigt". Medieforsker Frands Mortensen vurderer, at Plummer står med en meget nemmere ledelsesopgave, end Christian Nissen gjorde, da han blev ansat i 1994.
Om præcis en uge får DR ny generaldirektør. Den 44-årige Kenneth Plummer tiltræder på mandag den 22. august stillingen som generaldirektør for DR's knap 3.300 ansatte.

Opgaven for Plummer bliver lettere end Nissen's var i 1994, fordi Nissen i sin tid blev ansat til at effektivisere og trimme DR - og den opgave er løst. Desuden er udflytningen til Ørestaden iflg. Frands Mortensen sat på skinner. Mortensen mener, at Plummers største udfordring bliver at placere DR i fremtidens digitale mediebillede.

Søndagsavisen har spurgt en række kendte danskere om gode råd til den nye generaldirektør.

Filmproducent Peter Aalbæk Jensen mener, at Plummer nok skal klare sig, bare han fortsætter den populære linje, som 'Krøniken' og ikke forfalder til fladpandede produktioner. "Det værst tænkelige, der kunne ske for ham, er, hvis de tusinder af medarbejdere tromlede sig sammen mod ham, for flertallet af dem er jo rene primadonnaer, og dem skal man virkelig have gode nerver for at styre. Men Kenneth klarer den, for han er svær at hidse op - i modsætning til sådan en rødhåret en som jeg - og han er kompromissøgende uden at være slatten."

Entertainer Lotte Heise, entertainer, mener at Plummer skal holde sig til programmer man kan lære noget af og noget med indhold i.

Direktør Asger Aamund opstiller tre regler for, at Plummer for succes:
"1. Han skal sikre en kompetent ledergruppe, hvis der er nogle, som ikke er så skrappe, skal de ud.
2. Han skal levere kompromisløs kvalitet, for han har en særlig opgave, da han forvalter landets eneste public service organ.
3. Han skal sørge for, at medarbejderne får succes, så får han det selv. Det gælder lige fra de direktører, der refererer til ham til menig- mand. Han skal simpelthen være curlingtræneren med kosten, der fejer foran de andre uden at være en julenisse, men være en mand, der tør stille større krav. Opfylder han disse krav, får han held med sin virksomhed".

Trine Gregorius, journalist, mener at Plummer skal være musikalsk og lytte til medarbejderne - og så skal han kigge på P1, som iflg. Gregorius "i den grad trænger til en ansigtsløftning, for det er røvkedeligt fossil, der har fået lov til at eksisterer i alt for mange år. Det er notorisk dårligt, det må han gøre noget ved!"


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -