Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Voksende krav om privatisering af
BBC Radio 1 og Radio 2

Tirsdag 20. januar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kravet om at BBC Radio 1 og BBC Radio 2 skal på private hænder får i denne uge yderligere styrke, når Marrakesh Records fremlægger en rapport om fremtiden for den britiske musikindustri. Iflg. rapporten mener en stribe fremtrædende branchefolk, at BBC's to populære musikkanaler skal privatiseres, da de alligvel kun sender det samme som de kommercielle stationer. BBC afviser.
Darmash Mistry, tidligere direktør for Emap og nu medejer af Balderton Capital, mener, at forbrugerne har et fuldt ud tilstrækkeligt tilbud af musikradio via traditionelle kanaler, digital radio, internet-jukeboxe og internetradio fra hele verden at vælge mellem. Der er ingen grund til at den offentlige sektor i form at BBC tilbyder det samme. "BBC Radio 1 og Radio 2 skal ikke finansieres af skatteyderne. En privatisering forekommer at være et troværdigt næste skridt," siger Mistry til The Guardian.

David Mogendorff fra MTV Networks UK citeres i rapporten fra Marrakesh Records for at støtte BBC - men siger: "Jeg tror at BBC's position skal revideres for at sikre, at de tilbyder radiokanaler, som de kommercielle radiostationer ikke kan eller vil levere - i såvel dagtimerne som i ydertimerne med mere specialiserede programmer."

Paul Stokes fra musikbladet NME erkender, at BBC skal konkurrere med de kommercielle kanaler en del af tiden. Han ville bare ønske, at BBC ville stoppe med at arrangere koncerter og events på samme måde som de private, kommercielle stationer.

Grundlægger og adm. direktør for Marrakesh Records, Dominic Hardisty, mener, at det blot er et spørgsmål om tid, inden politikerne erkender at Radio 1 og Radio 2 ikke tilbyder nogen public service goder, som ikke lige så godt kunne tilbydes af kommercielle aktører.

"Derudover, så forvrider BBC - med en markedsandel af al radiolytning på 55 pct. - betingelserne for et i forvejen betrængt kommercielt radiomarked. Et marked der nu må imødese livstruende konkurrence fra MySpace, You Tube og Last.fm. En privatisering af Radio 1 og Radio 2 ville være en stor økonomisk gevinst for BBC, da det ville kunne sikre årevis af økonomisk og redaktionel uafhængighed for andre BBC-tjenester”.

Både BBC Radio 1 og Radio 2 er også blevet kritiseret for at gå efter stadigt yngre målgrupper – og BBC’s konkurrenter mener, at BBC spiller mere og mere mainstream-popmusik i prime time. Musik med kant placeres i stigende grad i ydertimerne.

Andre ledende branchefolk, der citeres i rapporten, udtrykker dog netop støtte til de to BBC-kanaler, fordi kanalerne giver plads til nye musiktalenter, der ellers ikke ville have en chance for at få deres musik hverken udgivet eller spillet.

Rapporten har medført vrede hos BBC. Herfra imødegår man kritikken over, at BBC er blevet for populistisk og blot duplikerer, hvad de kommercielle konkurrenter sender. BBC peger bl.a. på, at Radio 1 spiller en unik rolle ved at tilbyde lytterne højkvalitets, public-service radio til et ungt publikum på næsten 11 millioner hver uge. ”Dette inkluderer en kæmpe variation i musikgenrer – både i prime time og i ydertimerne. BBC støtter nye upcoming talenter, der endnu ikke har en pladekontrakt, og BBC sender masser af udfordrende nyhedsprogrammer i primetime. Endvidere er BBC med i sociale aktionskampagner overfor et ungt publikum, der ellers er svært at nå. Endeligt peger BBC på, at Radio 2 faktisk tilbyder en meget bred palet af forskellig musik – fra orgelmusik over rock til folk, jazz og country; nogen som ingen anden radiostation i Storbritannien og Nordirland tilbyder.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -