Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky og 100FM på DAB 1. september
Fredag 1. juli 2005
Af Karsten Jensen
 
Sky Radio og Radio 100FM har endelig ingået en aftale med DR om at starte digitale sendinger. De to stationer begynder DAB-sending den 1. september i år. Dermed kan de to kanaler nu også modtages af alle, der har en DAB-radio. Hvilke af DRs mange DAB-kanaler, der til fordel for Sky Radio og Radio 100FM ryger ud, er endnu uvist.
Aftalen er et vigtigt gennembrud for DAB. Hidtil har DR været alene om at introducere digital radio i Danmark. Men nu er antallet af solgte DAB-radioer stort nok til, at det også er interessant for kommercielle radioer at sende digitalt, mener aktørerne. De seneste kvartalstal fra Gallup viser, at 135.000 danskere har adgang til en DAB-radio, og tallet er kraftigt stigende.

De kommercielle radioers entré på DAB betyder i første omgang, at DR skal dele plads med dem på eksisterende digitale net. Det betyder, at DR lukker for nogle af de 18 kanaler, DR i dag sender på DAB. Alligevel byder DRs konstituerede generaldirektør Lars Vesterløkke de kommercielle radioer velkomne.

"Der er ingen tvivl om, at fremtidens radio er digital, og at DAB og andre digitale standarder på et tidspunkt vil erstatte FM-radioen. Men moderne radiolyttere vil have mere end blot bedre lydkvalitet. De vil have mere at vælge imellem og større indflydelse på, hvad de vil høre hvornår. Derfor er det glædeligt, at de kommercielle nu kommer med, så det samlede udbud på DAB bliver bredere," siger Lars Vesterløkke.

Administrerende direktør Ab Trik fra Sky Radio siger: "For Sky Radio er det vigtigt at være til stede på alle de platforme, hvor der lyttes til radio. Vi kan konstatere, at salget af DAB-modtagere er stærkt stigende, og at den digitale radiolytning vil få større og større betydning i de kommende år. Derfor glæder vi os til at stille Sky Radios populære programmer til rådighed for lytterne i det digitale univers og dermed give vores bidrag til at sikre en fortsat positiv udvikling for digitaliseringen af radio i Danmark."

Viceadministrerende direktør Kasper Krüger, Sky Radio, understreger overfor radionyt.com, at det er vigtigt for Sky Radio, at man er til stede på alle platforme så længe de er kommercielt interessante, og det er DAB, siger han.

Hos Talpa Radio Danmark (Radio 100FM) siger bestyrelsesformand Jesper Sehested Lund: "Flere og flere danskere har taget de digitale muligheder på DAB til sig. Talpa har derfor følt, at tidspunktet netop nu var det helt rigtige til at få skabt en øget fokus og et styrket indhold på DAB-platformen. Vi håber og tror, at vi med Radio 100FM, og i særdeleshed med vores populære værter og programmer, kan være med til at sætte yderligere fart i DAB-udviklingen i Danmark. Samtidig glæder jeg mig over, at det med denne aftale bliver muligt for alle danskere over hele landet at lytte til Radio 100FM fra den 1. september."

I den båndbredde (256 Kbit/s) Sky Radio og Radio 100FM er sikret, er det muligt at udsende mere end ét signal på DAB, men ingen af de to stationer vil udsende mere end ét signal, oplyser de til radionyt.com. Begge stationer oplyser, at det bliver hovedsignalet, der sendes ud på DAB. Om Sky Radio og Radio 100FM senere kan tænkes at udnytte deres respektive båndbredde til to forskellige signaltyper er der ikke truffet beslutninger om.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -