Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Sky Radio tilfreds med salg
Onsdag 8. februar 2006
Af Poul Foged
 
News Corp, der ejer 93 pct. af Sky Radio gennem sit News International, er særdeles tilfreds med salget af Sky Radio. Salget, der effektueres i april 2006, indbringer 1.4 milliarder kroner. Køberen er som tidligere nævnt De Telegraaf Media Groep (TMG), der sammen med sit investeringsselskab ING Corporate Investments, har erhvervet selskabet, der udover at drive Sky Radio, også ejer og driver Radio Veronica, Classic FM, samt Sky Radio i Tyskland. Den nederlandske monopol lovgivning betyder, at TMG kun ejer 30 pct., og har overladt de 70 pct. til sit investeringsselskab.
Ad Swartjes, bestyrelsesformand i TMG: "Sky Radio Limited er en utrolig spændende virksomhed med en god markedsposition. Ved overtagelsen får TMG en betydende virksomhed i et ekspanderende radiomarked. Vi vil arbejde videre med den nuværende direktion, der har vist gode resultater, og vi er klar til at investere i fremtiden i Sky Radio".

Sky Radio blev lanceret i 1988. Det var stationens mangeårige leder, Ton Lathouwers, der havde fostret idéen om en nonstop radio. Hans idé var oprindelig at lancere stationen på satellit til det skandinaviske marked, men det blev Sky, som blev interesseret i idéen, og dermed var en af de største radiosuccesser en realitet.

Ton Lathouwers, der trak sig tilbage fra ledelsen for et par år siden, for som bestyrelsesformand at overlade ledelsen til Ab Trink, er også glad for salget: "De Telegraaf en særdeles seriøs partner, og det er givet at det vil styrke Sky-gruppens position på det nederlandske marked, og samtidig betyde nye forretningsområder".

Med salget af Sky Radio har News Corporation trukket sig helt ud af radio, efter at man solgte sin andel i TalkSport sidste år.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -