Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Musikalsk førstehjælp på P2: ’Pling! - Klassisk for begyndere’
Onsdag 27. december 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Så er der godt nyt for radiolyttere, der har lyst til at prøve kræfter med den klassiske musik. DR P2 yder nemlig i det nye program ’Pling! - Klassisk for begyndere’ lørdag formiddag musikalsk førstehjælp til dem, der er nybegyndere i den klassiske musikgenre.
Der er ingen grund til at fortvivle, hvis man føler sig helt tabt bag en vogn - i musikalsk forstand - indenfor den klassiske musikverdeb - forstås. P2 giver nu nye muligheder for at stifte bekendtskab med den klassiske musik i det nye program ’Pling! - Klassisk for begyndere’.

Programmet har som mål at åbne nye lytternes ører og bevidsthed for den klassiske musiks store værker fra middelalder til vor tid. Lyttere i vid forstand, som ønsker at blive lukket ind i den ’store musiks’ verden, får en hjælpende hånd.

Svend Rastrup Andersen er værten, der kommer til at sidde bag mikrofonen hver lørdag kl. 9.07-10.30 på P2. Der er premiere 6. januar.

Formidlingen er i centrum i ’Pling! - Klassisk musik for begyndere’. Der bliver forklaret i et uhøjtideligt sprog og i en dynamisk og afvekslende formidlingsform, så alle kan være med.

Lytterne kommer til at spille en stor rolle i det nye program. Det bliver dem, der pr. brev, e-mail, telefon eller sms kommer til at stille mange af de ’dumme’ spørgsmål, komme med kommentarer eller fortælle om deres musikoplevelser.

Der kommer desuden lytteropgaver i hver udsendelse og der bliver også gæster.

’Pling! - Klassisk for begyndere får også en masse liv på nettet på dr.dk/p2/pling. Blandt meget andet kan man her finde ’Det klassiske barometer’, der er programmets klassiske hitliste, lytterne bestemmer og kan foreslå værker. Barometret har et selvstændigt liv på nettet, men spiller sammen med radioprogrammet, hvor ugens boblere præsenteres, og hitlisten bliver resumeret.

Lytterne kan også finde ting som ’ugens værk’, quiz, værtens blog, musikguide og downloads på dr.dk/p2/pling.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -