Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR anklages for at svigte musik og litteratur
Mandag 18. september 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er sket et voldsomt fald i dækningen af litteratur og kompositionsmusik på DRs FM-kanaler, viser en ny rapport fra Kunstrådet. Rapporten er fuld af fejl, siger DR
DR sender 40 pct. mindre litteraturoplæsning nu i forhold til for ti år siden - og tilsvarende sendes der 44 pct. mindre kompositionsmusik end for ti år siden.

Det fremgår af en rapport fra Kunstrådet, skriver Kristeligt Dagblad. Kunstrådet mener, at DR svigter sig public service forpligtelse og har nu sendt rapporten til kulturminister Brian Mikkelsen.

"Radioen er for præsentationen af henholdsvis musik og litteratur en fuldstændig uvurderlig scene, og rapporten viser desværre, at vi er blevet et kunstnerisk u-land på det her område. DR svigter sin public service-forpligtelse, når de nedprioriterer litteraturen og musikken i det omfang, som de har gjort, og jeg håber derfor, at det får politikerne til at tage affære", siger Sven Holm, forfatter og medlem af Kunstrådet, til Kristeligt Dagblad.

Det er professor og dr. phil. ved Institut for Kultur og Identitet på Roskilde Universitetscenter der har udarbejdet rapporten for Kunstrådet.

Men i DR står man helt uforstående over for rapportens konklusioner.

Kanalredaktør for P2 Hans Peter Larsen har gennemgået programfladen i de samme måneder som Ib Poulsen og Hans Peter Larsen når til en helt anden konklusion.

Han mener, at rapporten er fyldt med fejl og unøjagtigheder, og at Ib Poulsen har overset en lang række programmer i sin optælling: "Jeg kan dokumentere, at der slet ikke er sket det fald, som rapporten ellers viser. Tværtimod. Hvis jeg skal være grov, er den lige til at smide i skraldespanden", siger Hans Peter Larsen og tilføjer, at han gerne vil hjælpe med at få de rigtige tal på bordet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -