Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Anderledes talentshow på Radio Horsens
Mandag 12. januar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'niX Faktor' er navnet på et nyt talentshow på Radio Horsens, der ligger sig tæt op af DR's succes X Factor. Men i stedet for at finde nye talenter udefra, benytter Radio Horsens sig af den nære 'talentmasse', nemlig radioens ansatte.



Det er i eftermiddagsprogrammet Kims Kårner, at det nye programindslag 'niX Faktor' sendes.

"Vi gjorde det her fordi, vi troede det ville være god underholdning for vores lyttere, og at det var en mulighed for at vi alle kunne gøre noget andet, end vi plejer, når vi er på arbejde," fortæller vært Jacob Foss, og kigger fjernt ud i lokalet. Over for ham sidder Kim Hå, ankermand på Kims Kårner, og ser - om ikke mere - så lige så fortvivlet ud, som Foss.

Konceptet i 'niX Faktor' er ganske simpelt:

Der er i alt ti deltagere, og hver dag synger to af deltagerne en sang af eget valg. Når alle ti har sunget, er det fra onsdag den 14. januar op til lytterne at bestemme, via radiohorsens.dk, hvilke to der skal i finalen. Selve finalen afgøres med SMS-stemmer.

Men lige så simpelt som det lyder, lige så problematisk kan det være.

"Jeg har været nød til at begynde i terapi og ser sideløbende en coach. Det har været nogle virkeligt hårde dage." erklærer Kim Hå, og fortæller videre: "Hvis nu det havde været deltagere, som kom ind fra gaden, havde det hele været lettere, men det her er mennesker vi skal gå op ad, i morgen også."

Foss og Hå fortæller, at flere af Radio Horsens medarbejdere, har taget 'niX Faktor' mere seriøst end godt måske er. Der har været tilfælde, hvor der er blevet fremlagt backstagekrav om bl.a. 1 kg gule M&M’s, franske skøger og cornflakes sorteret i størrelsesorden.

Ligesom deltagerene i X Factor, kan have svigtende selvopfattelse, har enkelte deltagere i 'niX Faktor' vist tegn på samme.

”Jeg blev så sent som for en halv time siden ringet op – igen – af endnu et pladeselskab, der gerne vil have sig frabedt at blive kontaktet af flere folk her fra radioen, med demoer af, hvad de mente måtte være mongolsk strubesang,” fortæller Foss - mens han må ile videre for at forklare en af de deltagende medarbejdere fra Radio Horsens - en af stationens reklamekonsulenter - at det altså ikke er muligt at hyre pigekoret til hans optræden.

Fa den 14. januar kan alle 10 sange høres på radiohorsens.dk.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -