Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR danser efter Dansk Folkepartis pibe
Tirsdag 9. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der var engang, hvor DR blev kaldt 'røde lejesvende'. Men det er (nu) snarere Dansk Folkepartis pibe, som ledelse og medarbejdere i DR danser efter. Både generaldirektør Kenneth Plummer, redaktør for P1 Anders Kinch-Jensen og kommunikationsdirektør Henriette Rahl har i hvert fald iflg. dagbladet Information meget travlt med at parere 'ordre', når Dansk Folkepartis bestyrelsesmedlem - og næstformand i DR - Ole Hyltoft (billedet) går i aktion. Redaktør for P1-magasinet Mennesker og Medier, Lasse Jensen, kalder sagen "ualmindelig besynderlig og foruroligende".
Sagen tager sin begyndelse i et fejlcitat i radioprogrammet 'Sproglaboratoriet' på P1. Her udtalte en medvirkende i programmet - litteraten Isak Winkel Holm - at Pia Kjærsgaard skulle have sagt, at indvandrere "formerer sig som rotter." Og sådan har Pia Kjærsgaard aldrig formuleret sig. Hun har 'kun' sagt, at indvandrere formerer sig "som kaniner". Dén med rotterne blev i stedet udtalt af to af Pia Kjærsgaards tidligere partifæller i Fremskridtspartiet, Mogens Glistrup og A.T. Riemann.

Sagen udviklede sig derefter til nogen af en farce, hvor selveste generaldirektør Kenneth Plummer rykkede ud med en uforbeholden undskyldning - og hvor der blev udsendt en undskyldning i 'Sproglaboratoriet', der imidlertid ikke var god nok for Ole Hyltoft - der så forlangte at den blev fjernet, hvilket så omgående skete.

Freelance-mediejournalist Lasse Jensen kalder overfor Information sagen for ualmindelig besynderlig og foruroligende, mens hverken DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, eller generaldirektør Kenneth Plummer har ønsket at udtale sig om sagen til Information


Hele artiklen fra Information kan læses her:
http://www.information.dk/193867

Se også:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=15968



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -