Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nordjysk country-radio klar på søndag
Torsdag 29. august 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvad man selv betegner som "Danmarks første countrymusik-radio" starter sine udsendelser på søndag den 1. september kl. 14.00. 'Frederikshavn Country Music Radio', der er en ikke-kommerciel græsrodsradio, sender dog kun nogle ganske få timer ugentligt, nemlig torsdag 15-18, fredag 09-18 og søndag 14-17.
Countryradioen støttes økonomisk af den lokale forretningsmand Alan McCurdie, og af det lokale foreningsliv, først og fremmest Country Music Club Vendsyssel. En del medlemmer herfra har sammen med andre trofaste lokalradiolyttere netop dannet en støtteforening, som vil give en hjælpende hånd til de tre ikke-kommercielle lokalradioer i Frederikshavn og Sæby, oplyser Henrik Lyk.

Countryradioen lejer sig ind på Radio FMRs studiefaciliteter ved gågaden i Frederikshavn, og fredag den 6. september markeres radioens start med levende musik i gaden med lokale countrymusikere.

Initiativtager Bjarne Hesselbjerggaard beskriver musikprofilen på den nye radio som: "Ganske enkel - kun det bedste er godt nok. Der vil blive spillet hitlistesange fra 50'erne og op til i dag i mindst halvdelen af sendetiden, mens resten vil være anden god countrymusik, som efter vores opfattelse burde have været hits".

Udover musikken bringes løbende information om, hvad der sker på den lokale countryscene, og studieværternes netværk inden for ountrymusik-verdenen vil også løbende give mulighed for interviews med kunstnere fra nær og fjern. Både menigmand og kendte kunstnere vil desuden optræde som gæste-DJs på radioen.

En række erfarne countrymusik-værter har meldt sig som studieværter på den nye radio, bl.a. to tidligere frivillige medarbejdere fra Lokalradioerne i Brønderslev og to tidligere medarbejdere på den nu lukkede Hjørring Nærradio, oplyser Henrik Lyk videre. Bjarne Hesselbjerggard er selv en erfaren herre i nordjysk radiosammenhæng - og udover arbejdet med den nye radio, fortsætter han som studievært på Radio Sindal. Han har også hidtil haft en ugentlig countryudsendelse på Radio FMR, og den flyttes nu over på Frederikshavn Country Music Radio.

Hvis der opnås den nødvendige økonomiske støtte fra bl.a. den nye støtteforening, er det i øvrigt planen at de tre radioer i sendersamvirket Vendsyssel FM fra starten af 2003 vil udvide sendetiden, så der er græsrodsradio på frekvenserne - som er 106.6 og 107.7 - alle ugens dage. Frederikshavn Country Music Radio vil så kunne høres hver eftermiddag.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -