Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Danske radiostationer dropper dansk musik - det er for dyrt
Torsdag 25. oktober 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er Spil Dansk Dag i dag. Men de høje danske afgifter afholder mange danske radiostationer fra at spille dansk musik. De spiller i stedet musik fra USA, der er fritaget for Gramex-afgifter. Og så betyder de høje afgifter, at de store kommercielle stationer er tvunget til kun at spille de sikre hits i stedet for f.eks. nye danske navne. Direktør for Radio 100FM Jim Receveur (billedet) siger, at det nuværende system ikke bare ødelægger radiobranchen men også musikbranchen.
"Jeg ville elske at spille mere ny dansk musik, men jo mere ny musik, desto færre lyttere, og eftersom jeg skal betale den samme afgift, er jeg tvunget til at spille hits," siger Jim Receveur til Nyhedsavisen.

Receveur så hellere, at minimumsafgiften blev fjernet, og at radiostationerne betalte en fast procentdel af deres omsætning, så det kunne betale sig at tage chancer.

"Jeg ville åbne fem nye radiostationer med nichemusik i morgen, hvis de fjernede minimumsafgiften. Og hvis det blev en succes ville KODA og Gramex få en masse penge ind," siger Jim Receveur.

Direktør for TV 2 Radio, Jens Rohde, siger til Nyhedsavisen, at det danske afgiftssystem er skruet sammen på en måde, som afholder de kommercielle radiostationer fra at spille 98 pct. af den danske musik, der bliver udgivet.

"KODA og Gramex vil gerne have, at der bliver spillet mere og ny dansk musik, men de skyder sig selv noget så grusomt i foden, fordi det aldrig kan betale sig at spille andet end sikre hits med det afgiftsniveau, der er i Danmark. Og det er synd for alle dem, som ikke lige hedder Steffen Brandt, Sanne Salomonsen og Thomas Helmig," siger Rohde.

Vicedirektør i KODA Martinn Gormsen, vicedirektør i Koda, mener ikke, at det giver nogen mening at påstå, at der skulle komme mere mangfoldighed med lavere tariffer. Han tror ikke på, at f.eks. Radio 100FM ville begynde at spille mere smal musik, hvis der var lavere tariffer.

De afgifter som de danske radiostationer skal betale til KODA og Gramex er de 3. højeste i Europa, fremgår det af en opgørelse fra Kulturministeriet. Gormsen mener dog ikke, at denne opgørelse er retvisende. Han peger på, at de danske afgifter siden 2006 er blevet reduceret med 29 pct.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -