Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Flere public service krav til FM5
Mandag 8. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Bredde og mangfoldighed er afgørende indenfor dansk public service radio fremover, mener mediepolitisk ordfører for Socialdemokratiets Mette Frederiksen (billedet). Hun mener ikke, at der er behov for flere reklamefinansierede radiokanaler i Danmark og siger til radionyt.com, at den nye landsækkende FM kanal ”P5” ikke alene skal leve op til kravene om en nyhedsformidling på niveau med DR, men derudover også skal omfattes af særlige public service forpligtigelser. Hun mener ikke, at det på forhånd skal afvises at P5 kan få del i licensmidlerne.
Allerede inden kulturminister Brian Mikkelsen har fremlagt sit forslag til en ny mediepolitik og de mediepolitiske forhandlinger er gået i gang er Socialdemokratiet ude med flere forslag til den kommende mediepolitik. Både Jyllands Posten lørdag og Politiken søndag skriver om et nyt 6 punkts mediepolitisk oplæg fra Socialdemokratiets. Dette oplæg findes dog ikke i skriftlig form, erfarer radionyt.com. I Jyllands Posten lørdag omtales oplægget med flg. seks punkter:

· DR og TV 2 skal bevares som helt eller delvist licensfinansierede public service-stationer.
· Selve public service-begrebet skal uddybes, præciseres og differentieres. Public service indebærer ikke blot nyhedsforpligtelser, men også mangfoldighed i programfladerne.
· Mediepolitik og filmproduktionspolitik skal hænge sammen. DR har fastslået, at man kan lægge 15 % af produktionen ud i produktionsmiljøet, men i dag bliver kun 7,4 procent af DR's programmer lavet udefra. Man skal op på 15 procent.
· Da tv og radio er tidens mest kulturbærende medier, er det vigtigt at styrke dem for at gøre dem modstandsdygtige i international konkurrence. Derfor skal der som supplement til licensmidlerne skabes en ekstra pulje penge, producenter kan søge i. Puljen foreslås forankret i Det Danske Filminstitut.
· TV 2 og TV 2-regionerne skal afklare deres indbyrdes forhold. De skal fortsat udgøre en søjle.
· Borgernes indflydelse på public service-stationerne skal genskabes. De nedlagte programråd skal reetableres i ny form, så borgerne kan give efterkritik.

Socialdemokratiet vil i øvrigt ikke ændre de nuværende reklameregler; et område som regeringen ventes at liberalisere, eventuelt ved at tillade reklamer for øl og håndkøbsmedicin.

Mediepolitisk ordfører for Socialdemokratiet Mette Frederiksen siger til radionyt.com, at public service skal være et værn for dansk alsidighed. ”Vi vil ikke gøre som i Frankrig, hvor man vil censurere sig ud af globaliseringen. Radio og tv skal i Danmark i stedet fokusere på frodighed”, mener Mette Frederiksen.

Hun siger om den kommende P5, at den skal være med til at fremprovokere folks deltagelse. Og det handler både om, at radiokanalen skal købe fremmedproduktioner af andre produktionsselskaber i det kreative produktionsmiljø og det handler om at der kommer en stor grad af lytterdeltagelse i programvirksomheden.

Mette Frederiksen mener at der er reklamefinansierede kanaler nok, og hun tænker dermed på det væld af kommercielle lokalradioer. Derfor mener socialdemokratiet, at en licensfinansiering af P5 kan komme på tale.

Kulturminister Brian Mikkelsen arbejder lige nu på regeringens udspil og ventes at indlede forhandlinger med partierne i løbet af få uger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -