Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR lancerer SKUM 2 og SKUM 3
Mandag 14. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra i morgen tirsdag kan DRs to nye netradio-kanaler, ”SKUM 2” og ”SKUM 3” aflyttes på nettet. Den nuværende ”SKUM” bliver til ”SKUM 1”, men fortsætter uforandret på både internet og DAB; omkring 100.000 lytter med hver måned.
I morgen tirsdag den 15. maj søsættes SKUM officielt som DRs forårstilbud til alle danske unge. Udover tre netradiokanaler vil der på den DRs nye ungdoms-website på www.dr.dk/skum være daglige musiknyheder (som tekst), spil, satire og mødested.

Som tidligere omtalt i radionyt.com (23/3 og 25/4) vil SKUM som SKUM 1 fortsætte med at spille aktuelle hits fra en stribe forskellige hitlister, SKUM 2 vil spille bløde, ”lyse-brune” beats i omegnen af R&B og hiphop, og SKUM 3 bliver kanalen med alternativ rockmusik fra Nirvana og fremefter. Alle tre radiokanaler vil få en høj andel af dansk musik. Tilsammen rummer de tre radiokanaler over 1000 musiknumre, og hver uge kommer nye numre til. Lytterne har desuden mulighed for at ønske specifikke musiknumre, og de musikønsker der bliver opfyldt bliver spillet op til seks gange om dagen i en uge.

SKUM, der blev lanceret den 8. januar, har haft et støt stigende lyttertal siden lanceringen. Den første måned var der 43.000 brugersessions, i februar 46.000 og i marts måned var der 56.000 personer inde og lytte til SKUM på et eller andet tidspunkt i løbet af måneden. Til sammenligning ligger P3s månedlige antal brugersessions på omkring 123.000. . Det er kun lytningen i Real Audio der registreres, men som tommelfingerregel er der lige så mange der lytter via Windows Media Player og dermed kan de nævnte brugersessions med rimelig sikkerhed ganges med to.

Den gennemsnitlige lyttetid på SKUM var i januar 17 minutter, og var i marts måned vokset til 31 minutter

SKUM er indtil nu ikke blevet markedsført det mindste. Det laves der om på fra i morgen. Peter Genild fra DR fortæller til radionyt.com, at SKUM vil blive flittigt spottet på P3 fra og med i morgen tirsdag og der er i dag tillige sendt pressemeddelelse ud om den nye ungdoms-website med de tre radiokanaler.

Vi citerer fra pressemeddelelsen: ”En særligt trækplaster er muligheden for at blive medlem af SKUM. Medlemmer får deres egen personlige profilside og bliver dermed ’synlige’ for hinanden, hvilket gør det let at knytte nye bekendtskaber udfra f.eks. fælles interesser eller musiksmag. Profilsiden betyder også at medlemmer kan afsætte sig ’spor’ i SKUMs chat og debatrum. Det er naturligvis gratis at blive medlem af SKUM.

SKUMs tre radiokanaler er stort set "snakkefri", men tre-fire gange i timen dukker der alligevel stemmer op i musikstrømmen. Stemmerne tilhører SKUM-kanalernes virtuelle værter, der hver har sin helt særlige stil. Hitkanalen SKUM 1 bestyres af Lisbeth Onassis – en 89-årig og noget alderssvækket dame, der fra sin stue i Skærsminderød forsøger at få hold på den moderne, digitale verden. Det lykkes ikke altid helt, men det bekymrer hende nu ikke. Figuren spilles af Anders Christian Hansen.

R&B-kanalen SKUM 2 overvåges af den militante gadeprædikant DJ King X ("opkaldt efter Martin Luther og Malcolm"), der sender budskaber til sine brødre og praler af at være den første sorte mand på månen. Figuren spilles af stand-up-komikeren Omar Marzouk.

Den alternative rock-kanal SKUM 3 køres af de to arketypiske Barometerlyttere, Rune og Rebecca. De går mest op i hinanden – enten fordi de lige er blevet kærester (igen), eller også fordi de lige har slået op (igen). Figurerne spilles af Dorte Palle Jørgensen og Jannik Tai Mosholt.

Ungdomswebstedet SKUM, er en videreførelse af Uland Net, der blev landskendt i sommeren 2000 på grund af Mujaffa-spillet”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -