Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Regeringen sylter frekvensoprydning
Onsdag 23. april 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det var ellers forventet at de medieselskaber, der i juni måned skal byde på den 5. og 6. FM kanal forinden ville få klarhed om, hvorvidt der kunne forventes en frekvensoprydning der på sigt ville give de to kanaler flere konkurrenter. Men iflg. Børsen besluttede de tre partier bag medieforliget i går at udskyde sagen til november, hvor en arbejdsgruppe under H. H. Brydensholt skal levere et udspil om den fremtidige situation på lokalradiområdet. Samtidigt citerer avisen Venstres Jens Rohde for at være "stærkt betænkelig" ved en replanlægning af FM-båndet og dens betydning for de mindre lokale radiostationer.
Udskydelsen af beslutningen om en eventuel replanlæng betyder stor usikkerhed for de potentielle købere af den 5. og 6. FM kanal. Besluttes en replanlægning vil vinderne af P5 og P6 kunne imødese en massiv konkurrence på markedet for landsdækkende radioreklame. Omvendt, hvis en replanlægning helt droppes, så vil den heldige køber af P5 i realiteten have en monopollignende status på markedet, konstarerer Børsen.

Jens Rohde siger til avisen: "Jeg vil aldrig udstede garanti mod markedsmæssige forhold og mod konkurrence. Til gengæld vil jeg godt garantere, at vi vil tage hensyn til P5 og P6, hvis vi beslutter os for en replanlægning".

Rohde er i øvrigt - modsat da han sad i oposition - blevet skeptisk overfor en frekvensomlægning. Han mener nu at 'risiciene er for mange, og gevinsten tvivlsom'. I stedet satser han på, at de lokale radioer hen ad vejen får tilladelse til en højere sendestyrke, og det vil i sig selv øge udbuddet af radiofrekvenser.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -