Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radiogyseren 'Siva Skriget' går igen
Onsdag 1. oktober 2008
Af Karsten Jensen
 
DR Fiktion har genindspillet den klassiske radiogyser 'Siva Skriget' med skuespillere som Søren Spanning, Peter Gantzler, Trine Pallesen, Nikolaj Kopernikus og Lars Ranthe i nogle af rollerne.
Alle der lyttede til Danmarks Radio i 1956 husker 'Siva Skriget'. Det var nemlig dengang Radio Teatret samlede hele familien Danmark og lagde gaderne øde.

Nu har DR Fiktion har genindspillet den klassiske radiogyser med skuespillere som Søren Spanning, Peter Gantzler, Trine Pallesen, Nikolaj Kopernikus og Lars Ranthe i nogle af rollerne.

'Siva Skriget' er i fire dele og har premiere på P2 søndag den 5. oktober klokken 11.30. Derudover kan den lyttes og downloades til podcast på dr.dk/p1.

”Det er sort/hvid i farver,” siger instruktør Thomas Bjerregaard Nielsen om den nye udgave af Siva Skriget, der er skrevet af Else Faber under synonymet Cecil Burton.

Else Faber gav i 1956 radiolytterne gåsehud og søvnløse nætter med det mystiske skrig, der var en del af radiogyseren Siva Skriget, og for mange ældre danskere er 'Siva Skriget' en klassiker på linje med med 'Matador' og 'Huset på Christianshavn'.

General Trollope bliver fundet død i subway’en i London. Og mystikken breder sig, da det viser sig at være et mord begået med slangegift. Flere mænd bliver myrdet. Alle har de forbindelse med hinanden. Alle har de været udstationeret som soldater i Indien. Men hvad er det ellers der binder disse mennesker sammen? Hvorfor bliver de myrdet? Og hvor kommer det uhyggelige siva skrig fra?

Medvirkende
Forfatter: Cecil Burton, bearbejder: Anders Lundorph, instruktør: Thomas Bjerregaard, tekniker: Solveig Berger, komponist: Thomas Sandberg

Søren Spanning, Lars Ranthe, Tammi Øst, Nicolai Kopernikus, Flemming Enevold, Peter Gantzler, Trine Pallesen, Joen Bille, Sami Darr, Caspar Phillipson, Thilde Maja B. Frederiksen, Claus Flygare, Jens Jacob Thychsen, Troels II Munk, Peter Zhelder, Troels II Munk, Tom Jensen, Lisbeth Wulff.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -