Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Dansk forsøg med lokal radio på DAB+
Onsdag 16. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kanal Plus i Nivå har af Radio- og tv-nævnet fået tilladelse til at oprette en lokal DAB+-multipleks på forsøgsbasis. Målet er at høste erfaringer med at sende lokal radio digitalt.
Kanal Plus vil med forsøget undersøge, hvordan DAB+-sendinger bedst kan praktiseres for små og mellemstore lokale radiostationer, både teknisk og økonomisk.

"DAB har ry for at være meget dyrt og helt uden for økonomisk rækkevidde for størstedelen af landets lokalradioer. Men indtil nu er det jo kun DR og indehaverne af FM5- og FM6-tilladelserne, der har sendt DAB herhjemme, og hvis vi sammenligner med FM, så ville disse stationers FM-sendeudstyr også være for dyrt for de mindre lokalradioer. Men på FM ser vi jo, at lokalradioerne sagtens kan bruge billigere sendeudstyr, end f.eks. DR bruger, og sådan tror vi også, at det kan være med DAB," siger stationens tekniske chef, Ulrik Brinck, der er projektleder på forsøget.

Kanal Plus har eksisteret siden 1989 og sender i dag på FM med rockmusik og også med live-sendinger fra Rungsted Cobras' ishockeykampe, og på nettet i form af netradioen Retro Radio. Disse aktiviteter vil blive samsendt på stationens DAB+-multipleks, og derudover er det planen at bruge multipleksen til at afprøve nogle nye formater, heriblandt en 24 timers kanal om ishockey.

Desuden vil stationen undersøge, hvor meget båndbredde forskellige typer af radio og musik skal bruge for at opnå en tilfredsstillende lydkvalitet på DAB+. Det skal bl.a. ske ved at låne enkeltudsendelser af andre af områdets lokaler radiostationer.

I en anden fase af forsøget planlægger Kanal Plus at invitere andre af områdets radiostationer til at udsende deres eget program i multipleksen, sådan at man får skabt en forsøgsmultipleks, som den kunne se ud i en fremtidig, digital lokalradioordning.

Kanal Plus har fået en ordning med KODA og Gramex, som gør det økonomisk overkommeligt at gennemføre også denne del af forsøget.

Kanal Plus forventer at gå i luften på DAB+ den 1. juni i år.




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -