Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 Radio starter med dårligere dækning end Sky Radio
Fredag 26. januar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når TV 2 Radio går i luften den 1. februar vil TV 2 Radio kunne høres af færre lyttere end Sky Radio kunne. Selv om TV 2 Radio har bebudet, at man vil nå ud til flere danskere end Sky Radio gjorde, så er TV 2 Radio ikke klar med nogen af de seks nye frekvenser TV 2 Radio fik rådighed over i begyndelsen af januar. TV 2 Radio vil derfor fra starten udelukkende sende på FM5-nettet, der dækker mellem 63 og 84 pct. af befolkningen (afhængig af bereg- ningsmetode). Sky Radio sendte udover FM5 også på 14 "lokalradio-frekvenser" i Sydvestjylland, Roskilde- området og Farum, og havde derfor flere potentielle lyttere end TV 2 Radio får fra starten.
Udbygningen af TV 2 Radios dækningsområde har ikke topprioritet. Teknisk chef Nicolaj Trane siger til radionyt.com., at det lige nu er vigtigst at få opbygget de tekniske installationer og studier på den nye radiostation.

Han oplyser, at man har bedt Broadcast Service Danmark (BSD) - der er operatør af TV 2 Radios sendenet - om at lave en dækningsberegning på, hvorvidt det giver fornuft at tage de nye frekvenser i brug. Det er et spørgsmål om, hvor mange nye potentielle lyttere, der vil kunne modtage TV 2 Radio på de nye frekvenser.

Nicolaj Trane kan ikke give nogen tidshorisont for projektet. "Det er meget svært", siger Trane og nævner, at der er stor travlhed i BSD, så han kan ikke sige, hvornår beregningerne er færdige og hvornår de nye frekvenser eventuelt kan tages i brug.

I slutningen af november hed det, at TV 2 Radio ville kunne sende til nær 100 pct. af befolkningen. Det er nu blevet justeret lidt ned. Adm. direktør Jens Rohde sagde onsdag til dagbladet Børsen, at TV 2 Radio har som mål at dække 90 pct. af landet ved udgangen af 2007.

Oprindeligt hed det, at FM5-nettet kunne dække 78 pct. af den danske befolkning. Denne beregning var dog baseret på en anden metode, end den der bruges internationalt. Sky Radio fik derfor hos tyske LS Telecom beregnet, at den "rigtige" dækning snarere var på 63 pct. Efterfølgende har IT & Telestyrelsen regnet igen - ud fra helt andre beregningsmetoder - og denne gang er man nået frem til at FM5-nettet dækker 84 pct. af den danske befolkning.

- - -

Illustration: Dækningsområdet for FM-5 nettet iflg. Mediesekretariatets udbudsmateriale. Det er dermed den dækning TV 2 Radio teoretisk vil opnå pr. 1. februar iflg. IT & Telestyrelsen, under forudsætning af, at alle sendere er taget i brug.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -