Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Radio 10 Gold stopper på mellembølge
Tirsdag 6. marts 2007
Af Poul Foged
 
På trods af en share (markedsandel af al radiolytning) på 5 pct. og et ugentligt lyttertal på 1.3 millioner, så hænger økonomien ikke sammen på den nederlandske Talpa-station Radio 10 Gold. De fleste af radioens lyttere er over 50, og de nederlandske mediebureauer har kun en relativ lille interessere i denne aldersgruppe. Radio 10 Gold dropper derfor nu dets eneste terrestriske sendefrekvens - AM 1008 kHz. Herefter vil stationen kun kunne høres på satellit, kabel og internet. Samtidigt fyres de fleste medarbejdere.
I et forsøg på at skære i omkostningerne stopper Radio 10 Gold til april med at sende på mellembølge, 1008 kHz.

Selvom omkostningerne har været høje, er der ingen tvivl om, at den meget kraftige sender på mellembølge, har betydet gode lyttertal, hvor Radio 10 Gold trods en manglende FM-frekvens-pakke konstant har ligget på en share på 5 pct. - og en ugentlig lytterskare på omkring 1.3 mio.

Men nu er det altså snart slut.

Talpa Radio har også offentliggjort planer om nedskæringer i personalestaben fra de nuværende 20 til omkring 7-8. Radio 10 Gold skal fortsætte med studieværter, selvom kun 2 af de nuværende fortsætter, Rene Verkerk og Menno Vroom. Det betyder tilsyneladende et farvel til Peter Holland, der har været ved stationen i en lang årrække, og morgenvært Peter Rijsenbrij, der har fungeret som programchef siden Tom Mulders sygdom. Tom Mulder blev som bekendt afskediget kort før jul.

Radio 10 Gold er den ældste kommercielle radiostation i Nederlandene. Man mistede sine FM-frekvenser ved frekvensomlægningen og den deraf følgende udbudsrunde i 2003. Selvom lyttertallene har været stabile, har omsætningen været dalende. Man har gennem de seneste år justeret format til en lidt yngre målgruppe - og netop nu arbejdes med planerne om endnu en justering af formatet.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -