Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Auktion over P5 og P6 bliver forsinket
Onsdag 19. februar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Betingelserne for udbuddet af P5 og P6, der skulle have været klar omkring 1. marts er blevet forsinket og det betyder iflg. dagbladet Børsen i dag, at auktionen over de to nye kommercielle radiokanaler udskydes fra midten af april til - i hvert fald - maj måned, men en yderlig forsinkelse kan ikke udelukkes. Det er spørgsmålet om anvendelse af den danske frekvensressource der spøger.
Frekvensanvendelsen i Danmark har altid været præget af ressourcespil, mens man i andre lande - bl.a. og ikke mindst i Nederlandene - har fundet frem til en langt mere effektiv udnyttelse af frekvenserne.

Det store spørgsmål er om Danmark skal fortsætte den nuværende frekvenspolitik, eller om frekvens-posen skal rystes med henblik på at skabe en række nye sendemuligheder. Forligsparterne har allerede besluttet, at hvis det sker, så skal det først og fremmest komme de lokale radiostationer til gode - og altså ikke ske med henblik på at skabe nye landsdækkende radiokanaler.

Politisk ordfører for Venstre, Jens Rohde, siger til Børsen, at han er klar til at udskyde den planlagte auktion af P5 og P6, hvis det bliver nødvendigt for at løse frekvensproblematikken. "Nu gør vi arbejdet ordentligt, også selvom det betyder en udskydelse", udtaler Rohde.

Frekvenserne til P5 og P6 vil være ledige fra november og de kommende koncessionsvindere ventes at ville få en frist på 6 måneder - fra den dag de vinder koncessionen - til at komme i luften.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -