Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mylius og Claus Hagen Petersen skriver bog
Mandag 8. oktober 2007
Af Karsten Jensen
 
Når DR-radioværterne Jørgen de Mylius og Claus Hagen Petersen arbejder sammen, handler det oftest om musik. Om pigtrådsmusik fra dengang, om Gitte Hænning, Otto Brandenburg, Four Jacks, og hvem de ellers har sammensat cd-bokse med mellem år og dag. Men nu har de to også skrevet en historiebog sammen.
Bogen har fået titlen ’Krøniken: Tidsbilleder 1949-1973’, og DR Multimedie udgiver den mandag den 15. oktober. I bogen går Jørgen de Mylius og Claus Hagen Petersen bag om mange af de billeder fra hverdagslivet, som kom frem i DR's populære ’Krøniken’-serie, der sluttede lykkeligt først på året, da Ida og Palle fik hinanden.

I ’Krøniken’ ser man for eksempel den unge Palle From stå tidligt op for at passe sit job som mælkedreng i det lokale mejeri. Det benytter de to forfattere til at fortælle historien om den lille købmands endeligt og supermarkedernes komme. Men i den nye bog skriver de også om fjernsynet, avisdødens rasen, Barbiedukken og andet legetøj i 50’erne, uønskede børn, drømmen om eget parcelhus, spor- og folkevogne, Gunnar Nu, søndage med sodavand, kolonihaver, grisefester og meget, meget andet, som var en del af danskernes hverdag i 1950’erne og 1960’erne.

Lidt musik og for den sags skyld også radio bliver der plads til undervejs. Claus Hagen Petersen og Jørgen de Mylius, der til januar har været i DR i 45 år, har et afsnit med om Radio Mercur og Musikradioens (det vil sige P3’s) debut i 1963. Den var i høj grad et tidsbillede, som Mylius selv var en del af. Da han brokkede sig over, at der blev spillet for lidt pop- og rockmusik, blev han som kun 16-årig selv sat til at lave ’Efter Skoletid’ og ’Ugens Top 20’. Rock’n’roll, twist og pigtråd har også fået sit eget kapitel.

Jørgen de Mylius’ og Claus Hagen Petersens egen fælles forhistorie er speciel. I begyndelsen af 1970’erne deltog Claus Hagen i Mylius’ ’Popquiz’ i radioen, og de faldt så godt i hak med deres fælles viden om musik, sporvogne og andet, der optog dem, at de har mødtes lige siden.

Undervejs er det også blevet til tv-programmet ’Popnøglen’ og adskillige private projekter, hvor de har lavet cd-opsamlingsbokse med kendte musiknavne.

Foto: Bjarne Bergius.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -