Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kun tre lokalradioer streamer fortsat
Mandag 1. oktober 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Forsøger man i dag at lytte til en lokal radiostation via streaming på internettet er udvalget yderst sparsomt . Kun tre stationer kan høres: Radio Uptown, Radio Sydhavsøerne og ANR Hit FM. I dag stoppede Easy FM i Århus med at streame pga. de høje Gramex afgifter. Radio Viborg har gjort det samme. Og The Voice og Pop FM har i månedsvis været nede - ”af tekniske årsager”.
Der er et voldsomt mandefald blandt de danske lokale radiostationer der streamer på internettet. I dag stoppede den århusianske musikstation, der sender fra Hørning, Easy FM med streamingen. Begrundelsen er de høje musikafgifter til især Gramex.

Også Radio Viborg har stoppet streamingen. Det er sket for adskillige uger siden, men man har dog i nogen tid bebudet at man ville vende tilbage med lyd på nettet. Disse planer er droppet nu. Direktør for Radio Viborg Jan Buhr siger til radionyt.com, at man simpelthen ikke vil betale de høje afgifter, der udgør 72.000 kr. om året – heraf langt hovedparten til Gramex. Det er alt for meget i forhold til, at der trods alt kun har været omkring 20 lyttere dagligt på nettet, fortæller Buhr videre.

Radio NRJ og The Voice forklarer deres fravær med tekniske grunde.

På NRJs hjemmeside står der at NRJ Netradio er nede på grund af serverskift, men at man vil være ”tilbage næste uge”.

The Voice og Pop FM har ikke streamet i flere måneder. Forklaringen er at man er i gang med at skifte udbyder. Senest regnede man med at være tilbage for en måned siden – men i dag oplyses det fra The Voice, at man satser på at være tilbage senest i midten af oktober måned.

ANR Hit FM er fortsat – som eneste jyske radiostation – tilgængelig på nettet. ANR Guld FM er væk, men fra ANR oplyses det i dag at man regner med at komme tilbage. Men ikke noget om, hvornår.

Dermed består det danske radiobillede på nettet i dag af en stribe DR kanaler, nogle radiostationer der udelukkende sender på nettet, Radio 2 og så tre lokale radiostationer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -