Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR fyrer Ole Mølgaard - kulturdirektør Morten Hesseldahl ny øverste chef for P3
Mandag 9. maj 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR fyrer mediedirektør Mikael Kamber (efter kun ét år på posten), kanalredaktør for P2, P3, P4 og digitale kanaler Ole Mølgaard, underdirektør i DR Medier Merethe Eckhardt og markedsføringsdirektør Thomas Hertz. Formålet er en "organisations-justering, der skal styrke public service."

DR vil skabe et mere entydigt fokus på public service, og det betyder større ændringer i DRs organisation. I dag kostede det altså fire topchefer jobbet.

Generaldirektør Maria Rørbye sætter dermed for alvor trumf på ved at ændre hele strukturen i DR. Sammen med DRs bestyrelse ønsker hun et mere entydigt fokus på public service, og hvad hun kalder "et skarpere DR".

Bestyrelsesformand Michael Christiansen uddyber: "I forbindelse med DRs nye strategier har det været afgørende at sikre en smidig, effektiv og beslutningskompetent organisation, der samarbejder om at lave den nødvendige kursjustering. Derfor har DRs bestyrelse godkendt planerne for en justering af organisationen, der understøtter ønsket om, at public service i endnu højere grad end i dag, kommer til at blive det centrale omdrejningspunkt."


Gitte Rabøl bliver ny mediedirektør

DRs bestyrelse har besluttet, at det bliver Gitte Rabøl, som i dag er direktør i DR Oplysning, der kommer til at stå i spidsen for det nye DR Medier.

Gitte Rabøl kommer fra en post som direktør i DR Oplysning. Fremover vil dette ikke mere være et selvstændigt direktørområde, da afdelingerne i DR Oplysning bliver placeret under DR Nyheder, DR Kultur og DR Danmark.

Herved bliver der skabt større sammenhængende direktørområder – blandt andet med henblik på gennemførelse af nye tværgående initiativer, som for eksempel ”journalistik med gennemslagskraft” og den særlige satsning på unge, hedder det i en pressemeddelese fra DR.

Samtidig lægges de hidtidige afdelinger for Kommunikation og HR sammen i ét nyt fælles direktørområde for at sikre en større sammenhæng mellem kommunikation og HR overfor chefer og medarbejdere.

DR Medier tildeles fremover en ny rolle, som skal sikre den overordnede strategiske retning for alle DRs kanaler og være garant for, hvad DR selv betegner som "et mere modigt og markant public service-indhold." DR Medier skal i samarbejde med interne og eksterne producenter udfordre og inspirere til, at public service i endnu højere grad bliver en del af grundlaget for DRs programmer og tjenester.

Med ændringerne får DR fremover en mindre direktion, da to direktørstillinger bliver nedlagt.


Den nye organisation

* P1 Morgen, Kontant og Orientering samles i DR Nyheder, hvor snitfladerne til den daglige nyhedsproduktion er oplagte, og hvor en række af DRs aktualitetsprogrammer i forvejen er placeret.

* Ungdomsredaktionen, P3, Aftenshowet og Events samles i DR Kultur under kulturdirektør Morten Hesseldahl. Det sker bl.a. fordi DR ønsker at øge mulighederne for samarbejde mellem fx satiren og dramaproduktionen, og for at bruge erfaringerne fra DR Ung mere i DR Kulturs programmer. Det sidstnævnte passer godt sammen med DRs generelle ungesatsning.

* Dokumentar, Historie og Videnskab, Reportage samt Undervisning samles i direktørområdet DR Danmark, da disse områder bl.a. vil kunne bidrage til at styrke den regionale gennemslagskraft. Desuden bliver en række af DRs samfundsrelaterede programmer allerede produceret i DR Danmark i dag.

"Vi har strategien for de kommende år på plads, og nu er tiden inde til at organisere os bedst muligt, så vi gør vores profil endnu skarpere. Det er afgørende for mig, at danskerne i de kommende år oplever, at vi i DR øger kvaliteten og relevansen af vores programmer. Og jeg er sikker på, at den justerede organisation vil bidrage til at skabe en mere kreativ kultur på tværs af afdelingerne, hvor vi arbejder sammen om de nye fælles mål," udtaler generaldirektør Maria Rørbye Rønn.



Foto: DR i Ørestaden. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -