Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


S-SF vil afkristne DR
Onsdag 9. februar 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kravet til DR om at lægge særlig vægt på formidlingen af den kristne kulturarv er dybt problematisk, mener oppositionen. Den kræver formuleringen skrevet ud af DR's public service-kontrakt.
I den nye public service-kontrakt er DR blevet forpligtet på "den kristne kulturarv". Tidligere var DR kun pålagt at formidle "den danske kulturarv".

Men DR skal ikke være en kristen radio- og tv-kanal. Sådan lyder det iflg. dagbladet Information i dag fra alle oppositionspartierne på Christiansborg.

"Det er et helt forkert signal at sende. Det er ikke DR’s opgave at formidle én bestemt religiøs retning. Det er Danmarks kulturarv, man skal formidle, og den er mere end en historie om kristendommen," siger de Radikales kulturordfører, Johs. Poulsen.

Så snart oppositionen får magt til at formulere en ny public service aftale med DR, vil forpligtelsen til at formidle kristendommen blive skrevet ud, garanterer SF’s medieordfører, Holger K. Nielsen.

"Det er beklageligt, at den reaktionære nationalkonservative tilgang til kultur nogensinde er kommet ind i public service-kontrakten," siger han til Information.

Enhedslistens medieordfører, Per Clausen, vender sig imod at hele sendefladen på DR "er blevet forpligtet på én bestemt opfattelse af danskheden med kristendommen som omdrejningspunktet".

Per Clausen ser også gerne, at hele den borgerlige medieaftale bliver skrottet, og at der i stedet indgås en ny, "hvor pluralismen, mangfoldighed, alsidighed og frihed for DR" kommer til at stå i centrum.

I mellemtiden har Per Clausen spurgt den konservative kulturminister Per Stig Møller om, hvorfor DR nu skal til at lægge større vægt på den kristne del af den danske kulturarv frem for på andre dele - og hvilken betydning det får for DR’s programplanlægning.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -