Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Møller bliver en News/Talk radio
Fredag 10. september 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når DR afgiver P2 - for i stedet at give plads til en ny landsdækkende, privat radiokanal, populært kaldet 'Radio Møller' - bliver det en ungdommelig News/Talk kanal efter amerikansk forbillede; der vil dog også blive sendt musik på kanalen - hele 29 pct. Det har kulturministeren og forligspartierne nu afgjort.
Den fjerde landsdækkende FM-radiokanal får en ”News/Talk”-profil. Regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har indgået tillægsaftale til medieaftalen for 2011-2014 om programprofilen for den fjerde landsdækkende FM-radiokanal.

Det nedsatte FM4-udvalg har fremlagt tre forslag til en sammenhængende programprofil for den nye kanal. Partierne bag medieaftalen for 2011-2014 er enedes om at vælge den profil, der af udvalget kaldes 'News/Talk-profilen'.

Kulturminister Per Stig Møller udtaler: ”Vi har lagt vægt på at give danskerne en stærk og anderledes radiokanal. Vi har valgt en kanalprofil, der udfordrer det eksisterende radioudbud med nyskabende programmer inden for kultur, samfundsstof, nyheder og debat, satire og musik og dermed vil levere kerne-public service af høj kvalitet. Vi sætter barren højt for den nye public service-kanal med rum til kompetent formidling og dyb indsigt.”

Udvalgsformand Suzanne Moll udtaler: ”Med denne radio har vi forsøgt at lave et format, der ikke i dag findes på det danske radiomarked. Vi lægger vægt på at sikre en udvikling af dansksproget indholdsradio, og at den gode forståelige formidling prioriteres. Der vil være tale om en tidssvarende radio, hvor der er plads til at bryde grænser og overraske. Men også en radio, der holder fast på de klassiske radiotraditioner.”

Den nye radiokanal skal have en stærk nyhedsdækning samt være nyskabende med hensyn til journalistisk dybde, formidlingsmæssig kvalitet, indhold, formater, teknologi og produktionssamarbejder.

Der vil nu blive arbejdet videre på at udarbejde de samlede udbudskrav med henblik på udarbejdelse af et udkast til udbudsbekendtgørelse, som vil blive sendt i bred høring senere på efteråret. Hedder det i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -