Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Rusland: Blokerer for vestlige stationer
Torsdag 5. januar 2006
Af Thomas Nielsen
 
De russiske myndigheder har nægtet at forlænge Deutsche Welles tilladelse til at sende i Moskva. Det er uvist om der ligger politiske, eller tekniske årsager bag beslutningen.
Den tyske radiostation Deutsche Welle (DW) har siden 21. december ikke kunnet sende på russisk i Moskvaområdet, fordi de russiske myndigheder uden begrundelse har nægtet at forlænge stationens tilladelse til at sende på mellembølge.

Også det britiske selskab BBC, det franske RFI og den kristne sender Trans World Radio (TWR) havde op til jul problemer med at sende i Rusland skriver Politiken.

Den tyske avis Handelsblatt udelukker ikke, at Deutsche Welles besvær kan have politiske grunde, men den understreger, at situationen teoretisk set kan skyldes f.eks. nye regler for licenstildeling. Avisen skriver også, at tildelingen af sendetilladelser til vestlige sendere er en lukrativ forretning for de russiske myndigheder.

Deutsche Welle har sendt til Rusland fra sendere i Rusland i over ti år, og dens samarbejde med de russiske myndigheder har hidtil været fuldstændig gnidningsløst, siger chefredaktøren for Deutsche Welles fremmedsprogsprogrammer, Miodrag Soric.

Stationen kan fortsat sende på kortbølge, men det er utilfredsstillende for stationen, fordi omkring en tredjedel af dens russiske lyttere kun kan modtage mellembølge. Stationen sender også via satellit sit tv-program til Rusland, men det er ikke på russisk.

Udsendelserne er ret populære, og da de forsvandt 21. december, ringede hundredvis af skuffede lyttere og krævede en forklaring.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -