Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Beskidte tricks til en sluttet kreds
Søndag 26. januar 2003
Af Palle Bo
 
Lars Hjortshøj var ikke til at stoppe igen, da han uddelte gode råd om hvad man kunne gøre for at være mere sjov. Han gik tre kvarter over tiden og de 20 deltagere, der havde fået adgang til denne session på RadioDays fik virkeligt noget for pengene. Lars Hjortshøj har været komiker i 10 år; han skriver satire og fungerer desuden som foredragsholder og coach for DR folk primært fra P3. Overskriften "Beskidte tricks" kom sig af, at han delte ud af sine teknikker om, hvordan man kunne komme i gang med at brainstorme sjove idéer.
"I skal ikke forvente at blive uddannede komikere på 1½ time", sagde han. "Men jeg vil give jer nogle beskidte tricks som I kan bruge når inspirations-skyen udebli'r".

Deltagerne fik indblik i flere forskellige måder at arbejde på, så man sidder med en blank skærm.

Lars Hjortshøj slog også til lyd for at man som radiovært skulle sørge for at finde noget, der gør at man skiller sig ud fra mængden.

Og de gode råd væltede ud fra Hjortshøj, der selv har været raiovært i mange år: "Det handler om at skabe et rum, det er rart at være i, så vær personlig og tag dit program til dig. Sig: 'Det er mit program'. At være daglig vært er enormt opslidende, så sørg også for at skåne dig selv. Lær at stille krav til arbejdsforhold, som gør at du kan yde mere. Om det så er at insistere på at du kun vil bruge lyserødt papir eller at mikrofonen skal stå på en bestemt måde, så gør det".

Han opfordede også til at man gør ting anderledes ind imellem. F.eks. har han selv engang interviewet Randi Laubæk liggende i en sovepose, hvilket der kom en meget anderledes snak ud af.

Desværre havde man bestemt, at der kun var plads til 20 deltagere. Man kunne sagtens have fyldt rummet op, men det skyldtes at det er nemmere at styre en lille flok. Desuden henvendte han sig kun til de mere rutinerede værter, forklarede Lars Hjortshøj bagefter til radionyt.com.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -