Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR strammer kursen over for sortseere
Onsdag 19. april 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR strammer nu kursen over for sortseerne. Det betyder, at DR fremover vil være langt mere konsekvent over for folk, der hører radio eller ser fjernsyn, uden at være tilmeldt licens.
Den forstærkede indsats bliver indledt i denne uge, hvor omkring 150.000 husstande får et brev fra DR Licens, oplyser DR i en pressemeddelelse. I brevet spørges der, om de skulle have radio eller tv, selv om de ikke i dag står tilmeldt. Hvis det er tilfældet, får de tre ugers frit lejde til at tilmelde sig. Derefter vil DRs licensinspektører besøge så mange som muligt af dem, som ikke har fået tilmeldt sig. Har man et tv eller en radio, men ikke er tilmeldt, risikerer man at skulle betale en kontrolafgift og at efterbetale det foregående års licens.

Ifølge tal fra Socialforskningsinstituttet har cirka 25.000 husstande i Danmark i dag hverken radio eller fjernsyn. De vil også modtage et brev og efter al sandsynlighed også få besøg af en licensinspektør i den kommende tid. Det beder kampagneleder Charlotte Broman Friis fra DR Licens om forståelse for på forhånd:

"Da vi ikke umiddelbart kan gennemskue, hvor det er rigtigt, og hvor det er forkert, at en husstand ikke er tilmeldt, bliver vi desværre nødt til at skrive til alle. Jeg kan godt forstå, at de, der ikke har radio eller fjernsyn, måske bliver irriterede over brevet, men det er licens-snyderne, de skal rette deres vrede mod, da de er grunden til, at vi bliver nødt til at skrive til alle.

De der har "rent mel i posen" kan dog tage brevet og det efterfølgende besøg helt roligt, fordi de ikke bryder reglerne," siger hun.

Charlotte Broman Friis får jævnligt stillet spørgsmålet, hvorfor folk uden radio og tv får brevet hvert år og ikke blot kan meddele, at der ikke er licenspligtige apparater på netop deres adresse: "Folk flytter væsentligt oftere end tidligere, og vi kan ikke frede en adresse, fordi de i et, to eller tre år har meddelt os, at de ikke har radio eller fjernsyn. De kan være flyttet i mellemtiden, og hele vores arbejde går ud på, at der bliver betalt den korrekte licens på alle adresser," siger hun.

De seneste to år har DR Licens gennemført en lignende brevkampagne. Det første år fik den 80.000 til at melde sig, og sidste år kom 35.000 ud af busken.

Det er stadig ca. halvdelen af alle sortseere, som er mellem 20 og 30 år.

DRs økonomidirektør Bent Fjord håber, at alle de, som ikke har tilmeldt sig, får det gjort i forbindelse med den næste tids licenskampagne. "Licensen er hele fundamentet for DRs to tv-kanaler, fire FM-radiokanaler, dr.dk og de 16 DAB-kanaler, og hvis man ser på det, får man faktisk utroligt meget for de 5,75 kroner, licensen koster om dagen. Licensbetalingen er helt afgørende, for at DR kan fortsætte med at skabe public service-tilbud," understreger han.

Licensbrevene bliver fulgt op af licensspot i radio og tv. En farve-tv-licens koster 1.045 kroner halvårligt i 2006, mens en radiolicens beløber sig til 160 kroner hver sjette måned.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -