Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR forbedrer netradio - og vil understøtte salg af dansk musik via nettet
Fredag 18. februar 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR og teleselskabet TDC har netop indgået en et-årig udviklingsaftale om formidling og salg af musik på nettet. Via DRs netradio vil man - som noget nyt - fremover mod betaling kunne downloade den musik, man lytter til. Den nye version af netradioen forventes at blive lanceret 1. maj 2005.
Muligheden for at købe musik via netradioen bliver udviklet i et samarbejde mellem DR, TDC og den danske pladebranches organisation IFPI, skriver DR i en pressemeddelelse. Udviklingsaftalen ventes at få det lovlige salg af dansk musik på nettet til at vokse betydeligt. DR Netradio har over 400.000 unikke brugere hver måned.

Servicen er kendt internationalt som "e-radio" (enhanced radio), og der findes allerede tusindvis af sådanne radioer på nettet. De spiller i sagens natur ikke meget dansk musik, og derfor har DR fundet det vigtigt at lancere et dansk alternativ til de mange udenlandske tilbud.

Ud over købemuligheden og DRs mange radiokanaler vil den nye version af netradioen indeholde flere funktioner end tidligere. For eksempel kan man klikke sig direkte ind på en række kendte radioprogrammer frem for at skulle holde øje med, hvornår de sendes - eller genudsendes - på FM. Hver måned hentes flere hundrede tusinde radioprogrammer fra www.dr.dk. Denne service gøres nu betydeligt nemmere.

Den nye netradio bliver udvidet med en række nye kanaler, og lytteren vil kunne vælge mellem musikgenrer fra dansktop, evergreens og viser over operetter og klassisk musik til electronica og hiphop.

Konstitueret generaldirektør i DR, Lars Vesterløkke, ser initiativet med e-radio som et vigtigt kulturpolitisk modtræk til globaliseringen af musik- og radiobranchen:

"Man kan i dag høre og downloade al den musik, man vil, fra udenlandske netradioer. Ingen af dem har som DR en kulturpolitisk forpligtelse over for den danske musik og den eksperimenterende og lidt kantede musik, der har svært ved at klare sig på det kommercielle marked," siger Lars Vesterløkke.

TDC har i forvejen udviklet en musikbutik på nettet og har derfor stor kompetence i håndtering af handel på nettet. DR har et af de mest besøgte danske websites og er førende, når det drejer sig om at formidle musik og kultur til danskerne. Desuden bygger tilbuddet på et samarbejde med de danske pladeselskaber. Formand for IFPI Danmark, Michael Ritto, hilser samarbejdet velkommen.

"Vi er glade for alle initiativer, der kan komme den ulovlige musikkopiering til livs. Med to stærke aktører som TDC og DR, får forbrugerne de bedste muligheder for at lytte til og købe musik," siger Michael Ritto.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -