Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Telestyrelsen melder syv lokalradioer til politiet
Tirsdag 1. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Syv forskellige lokalradioer har modtaget brev fra Telestyrelsen med besked om, at de straks skal stoppe brugen af deres ulovlige FM sendere, og de kan samtidigt se frem til en bøde på mellem 5 og 10.000 kr. Telestyrelsen strammer op og bebuder at flere lignende sager er på vej.
Én station i hovedstadsområdet og seks lokalradioer i Jylland har fået besked på omgående at stoppe med brugen af deres FM sendere, fordi de ikke overholder Telestyrelsens vilkår for sendetilladelsen. Problemerne består i at radioerne enten har sendt med kraftig sendestyrke og – eller – at de har anvendt en ikke-godkendt sender.

"Vi kan ikke leve med den nuværende situation, hvor det samlede forstyrrelsesniveau er steget enormt", siger områdeleder Pernille Springborg fra Telestyrelsen i dag til radionyt.com. Hun bekræfter at styrelsen har strammet op – ikke bare på lokalradioområdet, men også overfor andre frekvensbrugere. "Vi skal ikke lege politi", siger Springborg videre, "men vi benytter os nu i stigende grad af de muligheder, vi har indenfor den gældende lovgivning". Det betyder i praksis, at der gives bøder, når vilkårene overtrædes – og ikke "bare" et påbud om at få bragt tingene i orden.

De syv radioer der modtog brevet fra Telestyrelsen i går, har fået besked om omgående at ophøre med brugen af de sendere, der ikke er godkendte, og det vil typisk sige Crown sendere uden den lovpligtige cirkulator; en Telewave T-1030. Der er dog også eksempler på sendere af mærket DB, der heller ikke er godkendte.

Flere anmeldelser er på vej. Jurist i Telestyrelsen, fuldmægtig Jesper Fejerskov, oplyser til radionyt.com at han har 3-4 sager liggende på skrivebordet, som han skal have set på og vurderet. Men alt tyder på at de også ender med politianmeldelser og påbud om straks at ophøre med brugen af senderne.

"Vi har handlet i god tro", siger en af de berørte lokalradioer til radionyt.com. "Vi har købt en FM sender, hvor det klart fremgik af papirerne at senderen var typegodkendt". Den pågældende radiostation skal mødes med den lokale politimester i eftermiddag til afhøring, men man forventer at kunne få leveret den manglende cirkulator i løbet af kort tid – og dermed undgå at skulle lukke frekvensen ned.

Så vidt radionyt.com erfarer er der solgt op mod 200 Crown sendere i Danmark. Den pågældende Crownsender FM250, er typegodkendt med en cirkulator, men er altså i en række tilfælde anvendt uden denne cirkulator - og dermed bliver den ulovlig. Den manglende brug af cirkulator kan medføre en række problemer – bl.a. intermodulationsprodukter, der forstyrrer andre radiotjenester. Det var her til formiddag ikke muligt at få en kommentar fra den danske importør, der er i USA indtil torsdag.

Det er vigtigt at de sendere der anvendes enten er godkendt efter de gamle regler – eller er overensstemt med de nye krav og notificerede. Læs mere på: http://www.tst.dk/dk/rtte_udstyr/fm-radiosendere.htm


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -