Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Masser af festivalradio fra DR
Fredag 4. juli 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR Radio er med ude på plænerne, når der i den kommende tid er musikfestivaler over hele landet.I modsætning til sidste år sender P3 og P4 fra alle store festivaler med rytmisk musik i år, ligesom P3 gør et ekstra nummer ud af Grøn Koncert - blandt andet med syv timers direkte transmission søndag den 20. juli.
Samtidig er P2 med på en stribe danske festivaler med klassisk musik - for eksempel Vendsyssel Festivalen, Frederiksværk Festivalen og Copenhagen Summer Baroque. Også Copenhagen Jazz Festival og Aarhus International Jazz Festival bliver dækket tæt i de kommende uger.

"I DR er der en lang og sund tradition for at være en aktiv medspiller i det danske musikmiljø - både det rytmiske og det klassiske. Vi gør en dyd ud af at finde talenterne - ofte tidligere end andre ser dem, og vi er til stede, når de høster frugterne af sliddet på de små spillesteder. Derfor er vi også til stede denne sommer ved mange af festivalerne, hvor vi både afspejler folkelivet, som det tager sig ud i teltene, i smatten eller foran og bagved scenerne," siger musikredaktør Alex Nyborg Madsen.

Han mener, at festivalerne er en vigtig del af dansk kultur. "Og da DR er den vigtigste kulturformidler i Danmark, er vi med derude - både denne sommer og i fremtiden," fastslår han.

P3 og P4 sender fra Midtfyn i denne weekend, og senere kører sendevognene til Langelands Festivalen, til Skanderborg Festivalen og til Tønder Festivalen, ligesom D'Store Mix og Festudvalget på P3 forlægger residensen til musikøen Ibiza sidst i juli.

Redaktøren for P2, Hans Peter Larsen, siger, at kanalens medarbejdere prøver at komme rundt i landet og rundt i genrerne i sommerens løb, så DR har et mangfoldigt tilbud at komme med.

"Det er vigtigt, at vi hele tiden afspejler og deltager i det levende musikliv. Vi bruger også festivalerne til at have øjnene ude efter nye talenter, siger Hans Peter Larsen.

P2 transmitterer så meget som muligt direkte fra festivalerne, mens resten sendes i efteråret og vinterens løb. Sådan er det også på P3 og P4.

"I samarbejde med vore kolleger fra Sverige og Finland optog vi 50 koncerter på Roskilde Festivalen for nylig, og derudover vil vi også lave optagelser til senere brug fra Skanderborg og Tønder," siger producent Jan Sneum fra DR Rytmisk


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -