Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sommeren er forbi…
Torsdag 14. august 2008
Af Martin Larsen
 
UGENS KLUMME: Medio august! Sommeren er forbi… hedder sangen. ”Du har forladt mig i solen, skudt mig med varmepistolen, lagt mig på reolen, nu går jeg i hi, til sommeren er forbi” lyder Johnny De Luxe-tonerne i min radio. Gad vide om mangen en radiolytter ikke har følt sig ”forladt i solen og lagt på reolen” af en radiostation i løbet af sommeren?
Radioværter er jo ligesom alle andre lønmodtagere berettiget til ferie, og mon ikke den også har været tiltrængt. Sommer-resultatet i radiobølgerne lyder til at have været en større andel non-stop timer, en del mere voicetracket radio, og vel generelt en radioform med mindre personlighed, mindre charme, mindre aktualitet – mindre af alt det, vi hver især påberåber os at være leverandører af hver dag på vore respektive radiostationer.

Men føler radiolytteren sig forladt af sine faste radioværter og velkendte programflader – eller nyder man bare en sommer med endnu mere plads til musikken? Et nok ubesvarligt spørgsmål, selvom lyttertal på sin egen skræmmende måde kan bruges til at udlede, at lytterne ikke har problemer med nonstop musik – selv i døgnstore doser.

Radiostationerne har efter min bedste opfattelse et problem!

I mere end et årti har vi vænnet os til, at autopiloten/voicetracking/nonstop er svaret, når vi f.eks afvikler sommerferie. I detailhandlen benytter man sig nogen steder af unge ferieafløsere, der uden den store viden indenfor branchen, på bedste vis forsøger sig med at ekspedere sommer-kunderne. Så er det nemmere med radio – vi sætter bare playlisten i gang og sparer på bemandingen ... og så gik den sommer.

Min påstand er, at der er for lidt risikovillighed i radiobranchen. Vi vælger den sikre løsning – og trøster os med at nye morgenshows, ny energi, en ny profilvært eller et nyt skoleårs start er vores afsæt til at ”komme i gang igen”.

Men hvorfor ikke bruge sommeren til talentopdyrkning?

Findes der mon stadig ikke nogen frivillige radiofolk på små stationer, som måske har potentiale til et sommerjob på en større kommerciel station?

Findes der gamle radioværter, som for længst har valgt en anden branche – men som måske kunne give et fornyet pust i en ellers kedelig sommerflade?

Kunne en række geografisk spredte radiostationer ikke gå sammen om en fælles sommerflade – ikke lokal – men dog trods alt mere interessant og aktualitetspræget end alternativet: nonstopligegyldigvoicetracksommerradio?

Men nej, de fleste af os bruger sommeren til at puste ud, slappe af, holde velfortjent ferie, og næste sommer siger vi formentlig ”lad os gøre som sidste sommer, det gik jo meget godt”.

Potentialet fra de små stationer med virkelystne radiofolk bliver mindre, de gamle radioværter dør med tiden, og samarbejdet radioer imellem bliver umuliggjort qva en stigende intern konkurrence med større og større dækningsområder for de respektive stationer.

”Jeg prøver, men jeg ved jeg ligner en, der glæder sig til vinter – sommeren er kommet mellem os” lyder det forsat i popnummeret fra min radio. Og der er stadig 1.587 non-stop-sange tilbage i playlisten. Men så er sommeren også forbi…

- - -

Martin Larsen (30) er direktør for Radio Diablo i Svendborg.
- Har arbejdet med radio siden starten af 1990’erne – først som frivillig radiovært, siden ansat ved Radio 3 i Odense. Fra 2002 tilbage i fødebyen Svendborg og ansat ved Radio Diablo.
- Drevet egen virksomhed siden sit 18. år, derudover læreruddannelse – indtil radio blev valget af levevej.
- Tillidsposter: Tidl. bestyrelsesmedlem i KOMM, bestyrelsesmedlem i ShoppingSvendborg, formand for Svendborg Bycenterforening, m.v.
- Er inspektør i RoundTable 38, Svendborg.
- Medejer af virksomhederne Radio Diablo ApS., konsulentvirksomheden BraLar ApS. og bolig- og livsstilsbutikkerne Sibra Svendborg og Sibra Rudkøbing.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -