Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radiodays Europe en succes
Mandag 21. marts 2011
Af Poul Foged
 
Med 667 deltagere betegner arrangørerne den Radiodays Europe 2011 som en succes. Blandt de mange fremmødte var der da også stor enighed om, at programmet var varieret og af høj kvalitet. Radiodays Europe blev igen i år afholdt i København og fandt sted i Tivoli Congress Center torsdag og fredag.
Åbningssessionen stillede spørgsmålet 'Where will radio be in 5 years' – og det ville de 5 paneldeltagere gerne give deres bud på. De var Tim Davie (Director of Audio and Music, BBC, UK); Jan Willem Brüggenwirth, (CEO, Radio 538, Nederlandene); Christopher Franzen (CEO, NWZ/Frank Otto Medien, Tyskland); François-Xavier Labarraque (Strategy and Development Director, Radio France); Bente Klemetsdal (CEO, SBS Radio, Norge).

Paneldeltagerne var dog ikke enige om, hvor radioen er om 5 år. Bente Klemetsdal mente at den digitale fremtid var den største mulighed for radioens udvikling, og kunne fortælle at man havde gode erfaringer med f.eks. apps til mobiltelefoner med tusindvis af lyttere.

Jan Willem Brüggenwirth fra Radio 538 var delvis enig i, at fremtiden ville være digital, men mente dog, at FM var den vigtigste distributionsform for nærværende, og indrømmede at satsningen på digital radio var et krav fra myndighederne: ”Vi fik forlænget vore sendetilladelser til 2017 mod at investere i digital radio”, sagde han.

Tim Davie fra BBC mente, at vi om 5 år ville se mange forskellige distributionsformer: ”Men kun DAB og FM kan nå bilerne i myldretiden. Her hjælper ikke mobil eller IP radio”, sagde han.

Christopher Franzen mente til gengæld ikke, at der i den nærmeste fremtid ville være et stort marked for DAB: ”Vi er først begyndt at udvikle et nationalt DAB+-net, og FM vil være her de næste 10 eller 20 år. Et marked som Hamburg har 4 kommercielle radiostationer, og de sidder på størstedelen af markedet, og det er svært at overbevise dem om, det fornuftige i at skifte til DAB eller en andel digital løsning”.

Tim Davie var meget uenig: ”Man kan ikke stoppe udviklingen. Vore undersøgelser viser, at lyttergruppen mellem 10 og 19 år lytter på mobiltelefoner eller en anden digital device”. Han havde dog også et godt råd til alle: ”Selvom vi ikke er enige om, hvor vi er om 5 år, så skal vi prøve at fokusere lidt mere på indholdet og ikke på distributionsformen”. Tim Davie mente, at tiden ville vise hvilken 'boks' vi ville lytte radio på i fremtiden, og at vinderne blev dem, som kunne levere et interessant indhold.

Det er kun 2. gang, at man afholder Radiodays Europe. Den blev startet sidste år som en naturlig fortsættelse af de skandinaviske arrangementer af samme navn, og blev ikke mindst muliggjort, da den amerikanske NAB lukkede sin europæiske udgave 2009 med henvisning til den globale økonomiske situation. Efterfølgende var der dog blandt europæiske radiofolk enighed om, at NAB havde flyttet sig for langt fra det europæiske radiomarked, og at lukningen af NAB Europe var en naturlig konsekvens heraf.


Foto: Der var stor interesse for at høre, hvor radioen er om 5 år. (Fotograf: Adam Lehn)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -