Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Rævekage rammer Roskilde Dampradio
Tirsdag 21. juni 2011
Af Eric Larsen
 
Konspirationsteorierne luftes højlydt i disse dage, hvor Roskilde Dampradio for alvor føler at kommunen har et horn i siden på dem. Først fratog Roskilde Kommune den lokale radiostation et årligt driftstilskud – og nu skal de tvinges til at flytte til lokaler, hvorfra de ikke kan lave radio.
Trods det nu manglende kommunale tilskud har Dampradioen alligevel formået at holde dampen oppe i 2011. Det skyldes bl.a. ekstra tilskud fra fonde, som man kunne læse her på radionyt.com de 1. december sidste år. Men nu vil kommunen have at radioen skal fraflytte sine nuværende lokaler i Kildegården, selv om det er her, at der er blevet brugt store summer på at indrette et særligt optagestudie.

I stedet vil Roskilde Kommune senest den 1. august i stedet have Dampradioen flyttet til tre små lokaler i Gartnergården, hvoraf de to af rummene angiveligt slet ikke kan leve op til arbejdstilsynets krav – der er bl.a. meget lav loftshøjde.

Ifølge TV 2 Lorry og Dagbladet Roskilde fandt Roskilde Dampradio dog en åbning i reglerne: Hvis stationen af kommunen kunne blive godkendt som folkeoplysende forening – hvilket den af uransagelige grunde aldrig er blevet – så ville kommunen ifølge loven være forpligtet til at stille lokaler af tilsvarende egnethed til rådighed ved en genhusning.

Men efter at en ansøgning havde ligget hos kommunen i to måneder, fik stationens formand brev om, at de havde pinsedagene til at indsende yderligere oplysninger. Desværre var formanden allerede rejst på pinseferie, og så først brevet da fristen var overskredet. Derfor vil kommunen nu først behandle Dampradioens ansøgning efter sommerferien, når stationen er blevet tvangsflyttet – og så kan det være lige meget, da det så er det nye lokalers standard, der fremover vil være gældende for foreningen.

Roskilde Dampradio er en af de få tilbageværende lokale radiostationer i Danmark, hvor borgerne frit kan ytre sig – der er f.eks. åbent båndværksted, boligredaktion, ældreredaktion m.fl.

Men skulle økonomien eller lokalerne på et tidspunkt få lukket munden på radioen, vil radioens frekvens 97.8 MHz i øvrigt ikke blive ledig. De religiøse vækkelsesradioer DKN-Radio og TOP TV/Radio – More2Life venter begge i kulissen, og har sikret sig sendetilladelser til frekvensen.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -