Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norea starter ny radiokanal på nettet
Mandag 1. september 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I dag begynder Norea Radio Danmark at sende radio på nettet. Norea har i næsten 40 år produceret kristne radioprogrammer.
"Vi har en historie, vi gerne vil fortælle. Mange af de eksisterende kanaler på FM-båndet ligner hinanden i stil, tempo og indhold og kæmper om de samme lyttere. De unge er en meget ombejlet målgruppe, som mange kanaler konkurrerer om at indfange. Norea Radio Danmark satser på dem, som har fejret 4 runde fødselsdage, og som ikke bare vil høre musik, men også gerne vil tænke og lære. Udsendelserne krydres med musik, således at der bliver god variation." Sådan lyder programerklæringen fra Noreas nye internetradio.

I første omgang kommer den nye radiokanal til at sende dagligt mellem kl. 10 og 11 - og så igen kl. 15 til 22, forklarer daglig leder Ole Sørensen til radionyt.com. I løbet af nogle uger regner man med at være klar til at sende dagligt kl. 9 - 22, og så vil den første time mellem kl. 9 og 10 blive sendt direkte. I løbet af nogle måneder vil man være i luften fra kl. 6 om morgenen til kl. 24 om aftenen.

Programfladen vil blive sammensat af mange forskelligartede programmer. Men da Norea er en evangeligt holdningsradio, vil de fleste programmer have fokus på forskellige sider af tro, eksistens, etik og religion. Programmerne vil spænde fra samtaler med hr. og fru. Jensen om deres liv og levned, til mere undervisende programmer, hvor nogle af bibelens beretninger oplæses og forklares. Stilmæssigt spænder programmerne fra foredrags- og fortælleform til mere P3-lignende programmer med meget musik og små sekvenser mellem musik stykkerne.

Norea har gennem mange år arbejdet tæt sammen med mange kristne lokalradioer. Med den nye internetradio bliver dette samarbejde endnu tættere. Ole Sørensen lægger ikke skjul på, at uden dette tætte samarbejde ville det ikke være muligt at starte den nye radiokanal. Blandt de stationer der er med i samarbejdet er Bornholms Kristne Nærradio, Kristen Lokalradio i Århus, Lumi Radio i Aalborg, Radio Ådalen og Københavns Nærradio.

Gennem snart 2 år har en arbejdsgruppe, som er sammensat af personer fra lokalradioerne og Norea arbejdet med dette projekt.

Norea Radio Danmark drives udelukkende ved frivillige gaver. Ved siden af programproduktion og nu webradio i Danmark driver man også missionsarbejde i udlandet, hvor Norea yder støtte til mange radioprogrammer rettet mod bl.a. Kina, Indien, Cambodja, Indonesien, Iran, Etiopien, Turkmenistan og Kirgisistan. Udvidelsen i Danmark, der bl.a. betyder ansættelse af tre nye deltidsmedarbejdere, sker ikke på bekostning af støtten til projekter i udlandet.

Man kan lytte med her: www.norea.dk


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -