Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


USA: Andelen af julemusik stigende
Tirsdag 12. december 2006
Af Knud Hyllested
 
Antallet af amerikanske radiostationer, der i julemåneden lægger formatet om, er større end nogensinde – og det er stadig de gamle klassikere, lytterne vil høre.
Ikke færre end 399 amerikanske radiostationer spiller i år julemusik døgnet rundt. Den hidtidige rekord blev sat i 2003, hvor 386 stationer kørte ’Fuld Jul’. Tendensen spores også specielt blandt Adult Contemporary stationer, hvor der lægges flere og flere juleplader ind i den daglige rotation – og lytterne kan tilsyneladende lide det. I New York, der er USA’s hårdeste radiomarked, kan programchef på WLTW, Jim Ryan, konstatere, at lyttertallet er steget med 25 pct. Det overgås af WHOM i Portland, der i december har skiftet det normale AC-format ud med ren julemusik. Her melder man om en forøgelse på 38 pct.

Selv om stationerne er blevet beskyldt for at bruge ethvert kneb i jagten på enhver dollar i et mere og mere trængt marked, så mener marketing- og livsstilsseksperter også at kunne udlede, at folk i en verden fuld af usikkerhed, stress og jag søger afslapning, hygge og samhørighed i julens traditioner. Det er da også de gamle klassikere, der scorer højest i de foretagne AMT-undersøgelser, selv om der hvert år som regel lykkes for et par nyere udgaver at komme med i rotationerne. ”I virkeligheden er der kun 30-50 sange, der klarer sig godt i undersøgelserne,” siger programchef på WHOM Tim Kelly. ”Folk vil ikke have en ny version af White Christmas med Clive Aiken. De vil høre den med Bing Crosby.”

Ud over Bing Crosby’s version af White Christmas fra 1942 er Jingle Bell Rock med Bobby Helms fra 1957 og Rockin’ Around The Christmas Tree med Brenda Lee fra 1962 stadig blandt de sikre topscorere.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -