Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Minister vil begrænse DRs radiotilbud
Torsdag 11. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Både daværende medieordfører for Venstre og daværende kulturminister Brian Mikkelsen (kons.) har gentagne gange udtalt, at DRs udbud af pop- og hitmusik skulle begrænses. I stedet er der sket det modsatte, og DR har øget antallet af pop- og hitmusik-kanaler. Nu antyder kulturminister Carica Christensen, at DR kan få at vide, at man ligger for tæt op ad den popmusik, som de kommercielle radiokanaler satser på.
Kulturminister Carina Christensen siger, at den nye aftale om fremtidens digitale radiosignaler vil betyde begrænsninger i den type programmer, DR kan sende i fremtiden.

"I aftalen ligger der en begrænsning på, hvad DR må gøre på DAB. Det skal vi præcisere i DRs public service-kontrakt. Vi får aldrig gjort det attraktivt for kommercielle aktører at være på DAB, hvis DR bare kan mose hen over dem. For de er bare stærkere," siger Carina Christensen til Berlingske Business.

Den nye aftale skal iflg. ministeren bruges til at begrænse DRs udfoldelsesmuligheder på DAB, således ar DR skal skære antallet af DAB-kanaler ned fra 15 til mellem 8 og 10. Det skal ske for at gøre plads til 5 nye kommercielle kanaler, der skal i udbud på MUX2 hurtigst muligt.

På længere sigt, kan DR altså også se frem til skærpede krav om, hvilken type radio man må sende på fremtidens radionet, skriver avisen videre.

DRs generaldirektør Kenneth Plummer erklærer sig villig til at indgå i en dialog om at begrænse DRs udfoldelser. På langt sigt. I første omgang skal DR begrænse antallet af DAB-kanaler til 8-10 stykker. Han kan dog ikke forestille sig, at DR bliver mødt med et krav om, at man ikke må spille popmusik.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -