Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


De Bergske fik alle frekvenser i Thy
Fredag 25. april 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Torsdag aften besluttede lokalradionævnet for Thy samt Struer, Lemvig og Harboøre-Thyborøn kommuner, at tildele samtlige ni frekvenser i området til De Bergske Blade. Det betyder overraskende at 'Bølgen' i Lemvig mister sendetilladelsen, efter at have sendt i snart syv år. Det betyder også samtidig en lang næse til Sky Radio, Radio Limfjord, Radio Holstebro og en gruppe tidligere medarbejdere fra det konkursramte NVR, der havde søgt under navnet 'Thyholm Radio'.
Der lå seks ansøgninger om sendetilladelse på bordet, da lokalradionævnet for Thisted, Hanstholm, Sydthy, Thyholm, Struer, Lemvig og Thyborøn-Harboøre torsdag aften skulle tage stilling til, hvem der skulle overtage de ni frekvenser, der indtil for kort tid siden udgjorde sendernettet for NVR, der gik konkurs den 21. februar.

Der var tre ansøgere til samtlige ni frekvenser: De Bergske Blade, Sky Radio og Radio Limfjord. En ansøgning fra 'Thyholm Radio' gik kun på de nordlige frekvenser - på Thy - og så var der tre ansøgninger der kun gik på de sydlige frekvenser i Struer, Lemvig og Harboøre-Thyborøn - nemlig fra Bølgen i Lemvig og Radio Holstebro.

Nævnet besluttede overraskende ikke at folænge Bølgens sendetilladelse - og besluttede også at afvise ansøgningerne fra alle øvrige ansøgere, på nær dén fra De Bergske. Nævnet lagde i afgørelsen vægt på, at ansøgeren var økonomisk i stand til at magte opgaven, og at der derfor ikke ville være risiko for, at den nye radio ville lukke om kort tid. Nævnet meddeler dermed afslag til Radio Holstebro, Sky Radio, Radio Limfjord og Thyholm Radio.

De Bergske Blade har fået en meget kort frist til at komme i gang. Nævnet besluttede at udsendelserne skal være i gang senest den 1. maj, og det ventes i branchen, at den nye radio vil blive produceret af eller i et tæt samarbejde med ANR i Aalborg.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -