Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P2 bliver H.C.Andersen kanal i hele 2005
Mandag 3. januar 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs kultur- og musikkanal P2 bliver H.C. Andersen FM-kanal i hele 2005 i anledning af 200 året for den store danske eventyrforfatters fødsel. Hver dag i 2005 kan P2-lytterne høre et af Andersens eventyr, læst af en af vore store, danske skuespillere.
P2 har taget hul på fejringen af H.C. Andersens 200 år i 2005. Det bliver et år med daglige eventyroplæsninger - 160 eventyr i alt læst op i bidder af 5-10 minutter, nye dramaproduktioner, temasøndage og koncerttransmissioner fra hele verden.

Fra april til september kan P2-lytterne hver dag lytte til Radio Dramas nyproduktion 'Andersen i den vide verden'. Jesper Langberg spiller Andersen, som vi følger på rejse gennem Europa. Teksterne er hentet fra Andersens forfatterskab og erindringer.
En række temasøndage og serien 'Tolv med Posten', kaster lys på Andersens forfatterskab, person, tiden og samspillet med de andre kunstarter.

Andersen elskede musik, og det er primært på P2 der vil blive sendt DR-koncerter, som har Andersen som tema. DR Radiopigekoret og DR Radiosymfoniorkesteret tager på turné i bl.a. Kina, hvor Sigurd Barrett sørger for at børnene vil synge med på H.C. Andersens eventyr.
Andre musikalske højdepunkter bliver forårets og efterårets reportager og koncertertransmissioner fra de verdenskendte komponister Elvis Costello og Bobby McFerrin, som fortolker Andersen i nye værker.

P2 distribuerer i starten af året folderen 'P2 - eventyrligt levende', der fortæller lidt mere om de planlagte H.C. Andersen programmer. Folderen vil blive distribueret til alle landets større biblioteker og til museer samt musik- og teatersteder.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -