Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


For lidt nyt i Sky Radio
Tirsdag 25. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sky Radio er efter bare en uge i æteren på den 5. landsdækkende kanal allerede på kollisionskurs med Radio- og Tv Nævnet, skriver Berlingske i dag. Sky agter ikke at rette sig efter et brev fra Nævnet, der anviser, hvordan public service forpligtelsen - herunder ikke mindst nyhedsdækningen - skal være. "Brevet opfatter jeg som råd om, hvordan vi kan indrette os, men ikke mere end det. Vi overholder rigeligt kravene", siger direktør Kasper Krüger, Sky Radio til avisen. Fung. fmd. for nævnet, H. H. Brydensholt replicerer, at det "i hvert fald er mere end gode råd".
Nyhedsformidlingen på Sky består at oplæste telegramnyheder fra Ritzau, men Radio- og Tv Nævnet havde ellers krævet, at Sky's nyhedsformidling skulle indeholde "mere end blot hurtigt at gengive andres nyheder gennem referat eller telegramoplæsning".

Brydensholt vil ikke overfor Berlingske forholde sig til om Sky overtræder programtilladelsen, men den 9. december holder nævnet møde med Sky om sagen.

Medieforsker Per Jauert konstaterer, at problemstillingen hele tiden har været kendt fra lokalradioerne, der også har søgt sendetilladelser med helt andre begrundelser, end det der kom ud af det. Han mener ikke, at Sky Radio lever op til betingelserne i programtilladelsen, hvor der bliver stillet krav om, at nyhedsdækningen skal tilstræbe kvalitet, alsidighed og mangfoldighed, men omvendt må han også erkende, at netop formuleringen - fra det tidligere medieforlig - hvor det blev nævnt, at nyhedsformidlingen skulle være på niveau med DR - ja, netop den formulering blev pillet ud af det nuværende medieforlig.

Kasper Krüger siger til Berlingske, at Sky Radio ligger 25 pct. over det krav på 1.000 timers nyheder og magasinprogrammer, der kræves i sendetilladelsen. "Hvis de havde tænkt sig noget andet, hvorfor har de så ikke skrevet det i sendetilladelsen?", spørger Krüger.

Fra oppositionens side kan begejstringen ligge på et meget lille sted: Socialdemokraternes kulturordfører Mette Frederiksen siger: "Øvelsen har ikke givet konkurrence i forhold til Danmarks Radio. Nærmere det mosatte fordi DR i konkurrencen er begyndt at lave dårligere radio". Hun mener at kulturministeren bør gribe ind overfor Sky.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -