Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR starter digitalisering af arkiv i stor skala
Tirsdag 1. juli 2008
Af Karsten Jensen
 
DR har skrevet kontrakt med den belgiske virksomhed Memnon og Sony Nordic om at digitalisere næsten 362.000 timers radio- og tv-programmer.

DR tager nu det næste skridt i en storstilet digitalisering af sine programarkiver. Det sker, når de seneste 20 års radiohistorie - i alt 350.000 timer - bliver sendt til digitalisering i Belgien hos virksomheden Memnon. Samtidig bliver næsten 12.000 timers tv-programmer sendt til Sydfrankrig hos Sony, hvor fabrikken, som i sin tid udviklede båndene, nu i stedet står for at digitalisere dem.

DR står selv for digitaliseringen af en stor del af det øvrige programarkiv, men i løbet af de næste tre år får DR altså ekstra hjælp til opgaven med at flytte hele arkivet fra fysisk materiale til en ny tilværelse som bits og bytes, der kan sikre materialet for eftertiden.

Mange brugere har allerede stiftet bekendtskab med DRs aktiviteter inden for det, der samlet set bliver kaldt Kulturarvsprojektet, der støttes af en særbevilling fra Kulturministeriet. En stor del af de første programmer, der er blevet digitaliseret, er dem, danskerne har været med til at vælge ud som deres 100 favoritter via websitet dr.dk/bonanza.

DR ligger i dag inde med over 570.000 timers enestående dansk kulturarv og historisk dokumentation i form af radio og tv-programmer, nyhedsindslag og musik, som er gemt siden 1930’erne. Og hele Kulturarvsprojektet skal sikre, at billederne og lyden af danskernes historie ikke forgår.

DR's chefredaktør for on demand, Nicolai Busck Porsbo, glæder sig over, at DR nu er godt i gang med en mere struktureret digitalisering af de gamle programmer.

Al radio siden 1989 kan gøres tilgængeligt

"Nu begynder kulturarven for alvor at komme i spil. Når båndene, der er omfattet af ordrerne i dag, er digitaliserede, vil al radio siden 1989 kunne gøres tilgængeligt. Det er ganske unikt - også i en international sammenhæng. Samtidig er vi også bedre forberedt til den historiekanal, som DR åbner i løbet af nogle år," siger han.

For DRs projektchef for Kulturarvsprojektet, Tobias Golodnoff, er underskrivelsen af de to store ordrer afslutningen på et langt forløb:

"Det kræver meget arbejde at gennemføre et udbud som dette, og det har krævet en stor indsats fra alle de involverede medarbejdere. Jeg er glad for, at det er lykkedes at lande en aftale, der tegner til at blive en stor succes for både DR, leverandørerne og licensbetalerne," siger han.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -