Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyt radiodrama på DR P2
Onsdag 10. juni 2009
Af Karsten Jensen
 
’Kvinden med den sorte have’ er et nyt radiodramastykke i tre afsnit af den prisbelønnede instruktør og dokumentarist Georg Larsen. Det er dokumentarfiktion baseret på en voldsramt kvindes liv i et årelangt arrangeret ægteskab.
Handling
Den palæstinensiske pige Rana kom til Danmark i et arrangeret ægteskab som 20 årig. Dengang drømte hun om at blive læge, leve som en fri kvinde og dyrke kunsten. Hun fik en have, som hun håbede på skulle vokse sig vild og grøn, ligesom hendes drømme.

Efter kort tid i ægteskabet, finder Rana ud af, at hun er blevet en del af en religiøs, konservativ og dysfunktionel familie i København. I starten har hun sin mand Jamal på sin side, men efter et par år vender han sig imod hende og alle hendes drømme om lægestudier og omgang med den københavnske kunstscene glider ud i voldens tåger. Efter 8 år i det voldelige ægteskab begynder den desperate, nu 30 årige Rana at berette om sin hverdag på en lille diktafon, for ikke at blive sindssyg. Små glimt fra en verden, der ikke burde eksistere fyldt med psykisk og fysisk terror og drømme, der stille og roligt er brast sammen. Det eneste, der holder modet oppe er hendes lille have, som også er ved at glide hende af hænde. Hun kalder den til sidst den sorte have. Men en dag tager hun sig sammen og flygter hjemmefra - ind til kvindehjemmet Dannerhuset.

Igennem de tre afsnit følges Ranas hverdag, mens hun bor i Dannerhuset. Det er igennem hendes samtaler med socialrådgiveren Susse og med hendes nye danske veninde Camilla, at lytteren lærer hende at kende.

Kronologisk rejse
"Historien er en kronologisk rejse, fra den dag hun giver mig båndene ved et møde på en cafe. Hun kender mit navn fra mine dokumentarfilm fra Libanon, og ønsker, at jeg skal fortælle hendes historie. Det bliver et indblik i et kultursammenstød i det palæstinensiske samfund i København, mellem Rana, der er et produkt af nutidens Mellemøsten og så flygtningene fra borgerkrigen, hvis udvikling frøs fast, da de ankom til København," siger Georg Larsen.

Rana spilles af skuespiller Fadime Turan(foto). Der er tre afsnit af en halv time, første afsnit sendes søndag 14. juni klokken 11.30 på P2 og bliver genudsendt lørdag den 20. juni klokken 22.30 på P1.

Serien bliver også podcastet allerede fra fredag den 12. juni via www.dr.dk/podcast.

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -